Erdoğan: BM'de 20 daimi üye olsun

Erdoğan: BM'de 20 daimi üye olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sheraton Otel'de Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ben de diyorum ki 20 üyenin 20'si de daimi olsun. 193 ülke iki yılda bir değişsin hepsi de burada daimi üye olsun."

İŞTE O AÇIKLAMALAR

"BİR ALDATMACA VAR!"

Türkiye olarak bu sorunlu gidişe 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek itirazlarımızı sunuyoruz. Ne demek dünya 5'ten büyüktür? 5 üyeli bir BM kuruldu. 5 üyenin iki dudağı arasında belirleniyor. Biri evet dese evet, hayır dese hayır. Böyle bir anlayış adalet getirebilir mi? Sadece geçici üyeler değişiyor, bunlar değişmiyor. Sadece bir oyun bir aldatmaca. Böyle bir adalete dayalı olmayan bir anlayış. BM neden kurulmuştu, dünyada adaletsizliği gidermek için kurulmuştu. Malesef bugün adalet sağlamıyor, insanlığa yüktür.

"BEN DİYORUM Kİ 20 DAİMİ ÜYE OLSUN..."

Hadi gelin şunu değiştirelim. Çekiniyorlar korkuyorlar. Bu sürdüğü sürece boynunuzda daha çok boza pişirecekler. Japonya, Hindistan, Almanya daimi üyelerden bir tanesi olmak istiyorlar. Almanya için kılıf uydurdular 5+1 dediler. Ben de diyorum ki 20 üyenin 20'si de daimi olsun. 193 ülke iki yılda bir değişsin hepsi de burada daimi üye olsun. Hepsi 193 ülke BM'de daimi üye olsun. 5 kişi içinde 3 Avrupa, 1 Asya, 1 Amerika. Halkı Müslüman olan bir ülke var mı, yok. Bunlar orada Müslümanların haklarını savunur mu? Irak'ta, Afganistan'da, Mısır'da Libya, Tunus'ta niçin bir çözüm yoluna girilemiyor. Sudan'da neden girilemiyor? Bölmek istediler böldüler hala bir gelişme yok. Adalet, adalet adalet... Adalet mülkün esasıdır. Adalet varsa devlet vardır. Küresel işleyişi en kısa sürede değiştirmek zorundayız. Milyarca insanın kendini güvende ve umutlu hissetmediği bir dünyada hiç kimse bu durumun dışında kendini tutamaz. Bu konuda gerekli mekanizmaları oluşturmalıyız.

 

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.