Erdoğan: 2020'ye kadar Gümüşhane ve Bayburt'a hizmet verecek havaalanımızı bitireceğiz

Erdoğan: 2020'ye kadar Gümüşhane ve Bayburt'a hizmet verecek havaalanımızı bitireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah 2020'ye kadar Gümüşhane ve Bayburt illerimize hizmet verecek olan havaalanımızı bitireceğiz. Bu havaalanımızla birlikte artık Gümüşhane'nin, Bayburt'un uzun yol sıkıntısı aşılmış olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'den helikopter ile gediği Bayburt'ta, 6'ncı İl Kongresi'ne katılmadan önce Bayburt Spor Salonunun dışında kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben konuşma yaptı.

Erdoğan, kongre için Bayburt'a geldiklerini belirterek, "Sevgili Bayburtlu kardeşlerim. Sizleri bu anlamlı buluşmada, anlamlı günde en kalbi duygularla selamlıyorum. Bugün Bayburt'umuzun olağan kongresini yapıyoruz. Bu kongremizde yeni bir sürece inşallah gireceğiz. Bu kongre 2019 seçimlerini gerek yerel gerekse Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik adeta güçlü bir yenilenmesi olacak. Bu güne kadar hizmet veren tüm kardeşlerime özelikle teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

"2020'ye kadar havaalanımızı bitereceğiz"

"Sizlere buradan bir müjdeyi vermek istedim" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir şeyi burada söylemeden geçemeyeceğim. Biraz sonra içeride bunları anlatacağım ama sizlere de buradan bu müjdeyi vermek istedim. İnşallah 2020'ye kadar Gümüşhane ve Bayburt illerimize hizmet verecek olan havaalanımızı bitireceğiz. Bu havaalanımızla da birlikte inşallah artık Gümüşhane'nin ve Bayburt'un uzun yol sıkıntısı da aşılmış olacak ve Salyazı'daki bu havaalanı inşallah uzun yolları kısa edecek. Tabi baraj çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında da inşallah bir sözüm daha vardı gelirken Gençlik ve Spor Bakanımıza da onun talimatını özellikle verdim. O da şu, Gümüşhane'ye ve Bayburt'a kapalı spor salonlarımızı süratle yapılması konusu. Şuanda biz Bayburt'ta ki bu kapalı spor salonunu yeterli bulmuyoruz, yakışmıyor Bayburt'a. Şimdi artık Bayburt'a yakışanını yapacağız. Gümüşhane'nin ki de Gümüşhane'ye yakışmıyor, oraya da inşallah yakışanını yapacağız. Bu salonlarımızda inşallah 3 bin ile 4 bin kişiyi rahatlıkla alabilecek salonlarımız olacak."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.