Erciyes Üniversitesi dünya üniversiteleri sıralamısında

Erciyes Üniversitesi dünya üniversiteleri sıralamısında

Dünyanın en prestijli üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Times Higher Education (THE), 2015-2016 “Dünya Üniversiteleri Sıralaması”nı yayımladı.

Erciyes Üniversitesi, THE Sıralamasında büyük bir başarı göstererek dünya sıralamasında 601-800 bandında, Türkiye üniversiteleri arasında ise 7. Sırada yer aldı. Erciyes Üniversitesi sıralama sonuçlarına göre Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 4. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

2-021.jpg

88 ülkeden üniversitelerin değerlendirildiği sıralamada Türkiye’den de 15 üniversite değerlendirmeye alındı. THE Sıralama Sistemi, üniversiteleri Öğretim, Araştırma, Atıflar, Endüstri Geliri ve Uluslararası Görünürlük olmak üzere 5 ana başlıkta 13 göstergeye göre derecelendirmekte ve toplam puan belirlenirken Öğretim, Araştırma ve Atıflar %30, Endüstri Geliri %2.5 ve Uluslararası Görünürlük %7.5 oranında ağırlığa sahip.

12 yıldır dünya üniversitelerini sıralayan THE Sıralama Sisteminde 2015 yılına kadar Türkiye’den yalnızca 5 üniversite yer bulurken, bu yıl açıklanan sonuçlara göre ülkemizden 11 üniversite sıralamada yer aldı. Erciyes Üniversitesi ise yürüttüğü kapsamlı çalışmaların neticesinde THE Sıralama sisteminde önemli bir başarı yakaladı.

Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır. Erciyes Üniversitesi’ni daha üst sıralara yükseltmek için verilerin sağlıklı bir şekilde toplanarak analiz edilmesi, ERÜ’nün gelişmeye açık yönlerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi ve araştırmacıların çalışmalarını daha ileriye taşıyabilmeleri için gerekli desteklerin sağlanacağını söyledi. Prof. Dr. Çakır, bu önemli başarıya katkı sağlayan tüm Erciyes Üniversitesi mensuplarına teşekkür ederek, başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.