Erbaş'tan dijital vaiz uyarısı: Paylaşımları tahrip ediyor

Erbaş'tan dijital vaiz uyarısı: Paylaşımları tahrip ediyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "din konusunda yeterli bilgi ve donanıma sahip olmayanların gelişigüzel paylaşımları genç nesillerin din ve medeniyet tasavvurunda ciddi tahribata sebep olmaktadır" dedi

Antalya'daki Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde 4 gün süren "42. İl Müftüleri İstişare Toplantısı"nın kapanışında sonuç bildirgesi paylaşıldı.

Bildirgeyi okuyan Erbaş, din ve diyanetle ilgili paylaşımlar konusunda şöyle uyardı:

"Yirminci asrın son çeyreğinden itibaren dünyada etkinliğini artıran dijitalleşme, fert ve toplum üzerinde etkileyici ve dönüştürücü yeni bir medya kültürü oluşturmuştur. Bilginin hızlı erişilebilir ve kolay paylaşılabilir olması bakımından pek çok imkan sunmasıyla birlikte dijital ortam, yanlış ve kurgusal bilgilere, yanıltma ve algı operasyonlarına açık olması hasebiyle de günümüzde en çok istismar edilen alan haline gelmiştir.

Bu bağlamda din ve Diyanetle ilgili konularda yeterli bilgi ve donanıma sahip olmayan veya önyargılı ve maksatlı kişilerin gerçekdışı gelişigüzel paylaşımları, üzücü olmanın yanı sıra bilhassa genç nesillerin din ve medeniyet tasavvurunda ciddi tahribata sebep olmaktadır.

Esasen bütün kişi, konu ve kurumları ilgilendiren bu kontrolsüz ve kaotik durum, dijital mecralarda bilgi güvenliğinin sağlanması noktasında bir hukuki ve ahlaka boşluğa işaret etmektedir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum