Ensar Vakfı Diyanet'in bastığı Risale-i Nur'u dağıttı çıldırdılar

Ensar Vakfı Diyanet'in bastığı Risale-i Nur'u dağıttı çıldırdılar

Bir kabahat işlenmiş ya da kanun dışı bir iş yapılmış gibi suç duyurusunda bile bulundular

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Ensar Vakfı, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Diyanet yayınları arasında yayınlanan Allah'a imanı, namazı anlatan, ayetlerin tefsiri "Küçük Sözler" adlı eseri İzmir’de dağıttı. 

“Değerler eğitimi” kapsamında Buca Ege İhracatçılar Birlikleri Ortaokulu öğrencilerine verilen eser, sol görüşlü Eğitim-İş ve Cumhuriyet gazetesinin tepkisini çekti.

Suç duyurusunda bile bulundular

Gazetede yer alan habere göre "Said Nursi’nin 'Küçük Sözler' kitabında yer alan ifadeler, eğitimcilerin ve velilerin tepkisi üzerine okul yönetimince toplatıldı."

Bir kabahat işlenmiş ya da kanun dışı bir iş yapılmış gibi ayaklanan Eğitim-İş, olayla ilgili suç duyurusunda bile bulundu. 

Bu zihniyeti telaşlandıran ise kitapta yer alan bazı ifadeler olmuş. Haberdeki gerekçe şöyle:

"Kitapta namazsız insanların “zararlı” olduğu vurgulanarak, ölüme övgüler düzülüyor. Dinsiz insanların “en bedbaht mahluk” olduğu kaydediliyor. Kitapta, “... Sol cihetinden şeytan gibi dessâs, ayyaş, aldatıcı bir adam; çok ziynetler, süslü sûretler, fantaziyeler, müskirler beraber olduğu halde geldi” gibi ifadeler yer alıyor."

Küçük Sözler'de ne var?

Risale-i Nur külliyatının Sözler adlı eserindeki ilk 9 Söz'ün bir araya getirilerek oluşturulan küçük hacimli kitabın içeriği şöyle:

1.Söz: Besmelenin anlam ve önemi. Çeşitli varlıkların dilinde besmele. Allah’ın adını anmak ve Onun adıyla hareket etmek neler kazandırır?

2.Söz: İnananların ve inkâr edenlerin bakış açıları arasında bir karşılaştırma. Cennet hayatını insan bu dünyada yaşamaya başlayabilir mi?

3.Söz: Allah’a kulluk görevlerini yerine getiren ve getirmeyenler arasında bir karşılaştırma. Tevekkülün tanımı ve kazandırdıkları.

4.Söz: Namaz kılan ve kılmayanların kazanç ve kayıpları arasında bir karşılaştırma. Bir saatlik ibadetle günün yirmi dört saatini ibadet haline getirmenin yolu.

5.Söz: Dünya işleri namaza engel olabilir mi? Rızık için çalışmak ne zaman ibadet olur, ne zaman ibadete engel teşkil eder?

6.Söz: “Allah, inananlardan, mallarını ve canlarını, Cennet karşılığında satın almıştır” mealindeki âyetin bir açıklaması. Yetenek ve organlarımızın Allah için nasıl kullanılabileceğine dair pratik örnekler.

7.Söz: Namaz kılmaya ve büyük günahlardan kaçınmaya dair. Sabır, tevekkül, şükür, kanaat nedir? Allah’tan korkmak nasıl olur?

8.Söz: “Fenalığı kendinden, iyiliği Allah’tan bil” mealindeki âyetin bir açıklaması. İnananların ve inanmayanların dünya hayatındaki kazanç ve kayıplarına dair bir karşılaştırma.

9.Söz: Namaz niçin günde beş vakit kılınır? Her vaktin ayrı ayrı açıklaması.

Okumak için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
18 Yorum