Engellinin bozulan arabasını yine engelli tamir ediyor

Engellinin bozulan arabasını yine engelli tamir ediyor

Çorum'un Alaca ilçesinde faaliyet gösteren Alaca Engelliler Derneği, Alaca ile çevre il ve ilçelere 150'ye yakın tekerlekli sandalye bağışının yanında şimdi de açtığı atölyede tamirata başladı.

Dernek Başkanı Ahmet Görür, yaptığı açıklamada, ''Akülü sandalyelerin özel bir tamircisinin olmadığı ve bu nedenle akülü aracı bozulan engellilerin çok sıkıntı çektiklerini yaşayarak gördük. Bütün arabaların tamiratı oluyor ama bu akülü arabaların tamiratı buralarda olmuyor. Varsa da engellilerin maddi durumu iyi olmadığından dolayı tamir ettiremiyor. Biz de bunun çözümü için dernek bünyesinde bir tamir atölyesi kurduk." dedi.

Engelliler Haftası'nda kaymakam ve belediye başkanının açılışını yaptığı atölyede ilk tekerlekli sandalye tamirini yaptıklarını belirten Görür, "Evci köyünden olup şu anda Yozgat Bakımevi'nde kalan 46 yaşındaki Mustafa Uysal adlı arkadaşımızın akülü ve joystikli sandalyesi, yine engelli arkadaşlarımız Ramazan Tokgöz ve Durak Çinkaya tarafından tamir edilerek, eniştesi Ömer Şirin'e teslim edildi. Bu Türkiye'ye örnek bir davranıştır. Atölyemizin yakın zamanda Alaca sınırlarını aşıp Çorum, Yozgat, Sungurlu ve çevresine hizmet vereceğini ümit ediyoruz. Engellileri sevindirmenin mutluluğunu yaşarken bu tür faaliyetlerimizin gerçekleştirilmesinde emeği geçen, yardımcı olan, derneğimizin çorbasında tuzu olan bütün hayırseverlerimizi tebrik ediyoruz." şeklinde konuştu.

Akülü sandalyeyi teslim alan Şirin ise, ''Bu araba, iki senedir garajda bozuk bir şekilde duruyordu. Alaca Engelliler Derneği, açtığı tamirhanede arabayı hiçbir ücret almadan tamir etti. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.'' dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.