Engellilere Özel Taksi Hizmeti

Engellilere Özel Taksi Hizmeti

Ankara Polatlı’da taksici Selman Uğurlubilek, engelli kızı Ayşe için aracına yaptırdığı rampa sistemi ile bütün engellilere hizmet veriyor. İlçede bir ilk olan ‘Engelli Taksi’ hizmeti engelli vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Engelli kızı Ayşe’nin ulaşımı konusunda sıkıntı yaşadığını dile getiren Selman Uğurlubilek, engellilere yönelik bir taksi hayalinin olduğunu söyledi. 12 yıldır taksicilik yapan Uğurlubilek, hem kızına hem de bütün engellilere faydalı olabilmek için böyle bir düşünceyi uyguladığını belirtti. Uğurlubilek, "Daha önce kızımı sırtımda taşıyordum. Şimdi her türlü ulaşımı rahatlıkla sağlayabiliyoruz. Araç üzerine yaptırdığım engelli rampası ile tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlarımızın rahatlıkla taksiye binmesini sağlıyorum. Taksi içerisinde tüm güvenlik tedbirlerine uygun bir mekanizma bulunuyor. Engelli vatandaşlarımız sarsılmadan rahatlıkla gidecekleri yere ulaşıyor. Engelliler bu durumdan oldukça memnun, olumlu dönüşler alıyoruz. Herkesin hayır duasını alıyorum. Faydalı olacağına inanıyorum. Engellilere yönelik ücret noktasında da gerekli indirimi yapıyoruz." dedi.
 
Kızı Ayşe’nin 4 yaşında geçirdiği beyincik tümörü ameliyatının ardın felç geçirdiğini anlatan Selman Uğurlubilek, "Şu anda kızım 28 yaşında. Ben de bir engelli babası olarak Polatlı'daki engelli bireylere böyle bir hizmet vermek istedim. Çünkü anne ve baba olarak engelli çocukları olan herkesin sıkıntılarını yakından yaşayan biriyim. Kızım Ayşe sosyal hayatı çok seviyor. Sinema, tiyatro ve konserlere gitmeyi çok sever. Sürekli onu bu tip aktivitelere götürürüm. Ben nasıl engelli bireylere bu hizmeti veriyorsam, sosyal konularda da daha fazla aktiviteler yapılmasından yanayım. Yetkililerden bu alanda çalışmalar yapmasını da bekliyorum. Ben sade bir vatandaş olarak bir ilki başarabiliyorsam herkes başarır. Herkes bu konuda elini taşın altına koymalı." diye konuştu.
 
Babasının kendisini taşırken zorlandığını belirten Ayşe Uğurlubilek ise rampa sistemi ile babasının kendisini daha rahat taşıdığını aktardı. Ayşe Uğurlubilek, "İndirip, bindirmesi kolay oluyor. Babam istediğim her yere götürüp, getiriyor." dedi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum