Engellilere özel Kur'an kursu

Engellilere özel Kur'an kursu

Diyanet İşleri Başkanlığı, her il ve ilçe müftülüğünün engellilere yönelik Kur'an kursu açabilmesi için çalışma yürütüyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, gelecek eğitim-öğretim yılında her müftülüğün engelli bireylere yönelik en az bir kurs açabilmesi yönünde çalışma yürütüyor. Kurslar, her il ve ilçe müftülüğünde, ihtiyaç olması halinde açılacak. 

Engellilere özel Kur'an eğitimi faaliyetlerini 2009 yılından itibaren gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2012-2014 arasında bedensel engelli 2 bin 694, görme engelli 826, işitme engelli bin 774 ve zihinsel engelli 551 kişi olmak üzere 5 bin 845 engelli vatandaşa, uzman eğitimciler tarafından Kur'an eğitimi verildi.

Diyanet'in 2014-2015 eğitim döneminde engelliler için açtığı 541 kursta ise bin 82 engelli Kur'an eğitimi aldı.

Uzman eğitimciler yetiştiriliyor

Tüm engel gruplarını kapsayacak şekilde toplantılar, seminerler ve konferanslar düzenleyen, ilgili kurum ve kuruluşlarla engellilere yönelik Kur'an eğitimi konusunda istişareler yapan Diyanet, ayrıca Kur'an kurslarında engelli bireylere Kur'an eğitimi verecek görevlilerin yetişmesi için de eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda 2009 yılından itibaren engellilere özel Kur'an eğitimi faaliyetlerini gerçekleştiren personele yönelik kurslar düzenlendi. 2009-2014 arasında 14 ilde yapılan kurslara 749 personel katıldı. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.