Engellilerden 'hac' için kontenjan talebi

Engellilerden 'hac' için kontenjan talebi

Türkiye'den her yıl hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara gitmek isteyen yüz binlerce kişi arasında yer alan engelliler, kendilerine kontenjan ayrılmasını istiyor.

Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Aynur Yiğit, engellilere yönelik ayrı bir hac kotası konulmasını ve engellilerin sadece kendi aralarında kuraya tabi tutulmalarını istediklerini belirtti.
 
Engelli bireylerin, engelleri nispetinde inançları gereği ibadetlerini yerine getirdiklerini belirten Yiğit, engellilerin hac vazifelerini yapabilmeleri için Diyanet İşlerini Başkanlığı'nın ayrı bir hac kotası oluşturmasını ve sadece engelliler arasında kura çekilmesini talep etti.
 
Hac vazifesini yerine getirmek isteyen birçok engellinin, engeli olmayan vatandaşlarla aynı kuraya katıldıklarını vurgulayan Yiğit, şunları kaydetti:
 
"Her sene kutsal topraklara çok az sayıda engelli vatandaşımız ibadetlerini gerine getirebilmek için gidiyor. Biz kimsenin hakkını istemiyoruz ama pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Hacca gitmek isteyip de 5-6 yıl bekleyen engelli vatandaşlarımız var. Her yıl yaklaşık 70 bin kişi kutsal topraklara hac için gidiyor. Bunlardan çok azı engelli. Diyanet İşleri Başkanlığı'nin bize 500 kişilik kontenjan sağlamasını istiyoruz."
 
"Göremesem de hacca gitmeyi çok istiyorum"
 
Kendisinin doğuştan görme engelli olduğunu belirten Yiğit, hacca gitmeyi çok arzu ettiğini dile getirerek, "Göremesem de hacca gitmeyi çok istiyorum. Kutsal mekanları, Peygamber Efendimiz'in doğup büyüdüğü mekanları solumayı çok istiyorum. İnşallah en yakın zamanda nasip olur" ifadelerini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.