Engelliler kendi işinin patronu olacak

Engelliler kendi işinin patronu olacak

Erzurum'da, engellilere yönelik düzenlenen girişimcilik kursuyla dezavantajlı gruplar, KOSGEB'in desteğiyle kendi eşlerini kurabilecek. Girişimci Engelliler Derneği Genel Başkanı Kocaoğlu: "Engelli alanında, sadece engellilere yönelik açılan ilk girişimci

Erzurum'da düzenlenen programla girişimcilik eğitimi alan 25 engelli, kendi işini kurarak patron olabilecek. Girişimci Engelliler Derneği tarafından hazırlanan ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen proje çerçevesinde, engelli bireylere yönelik "girişimcilik" kursu düzenlendi. KOSGEB'in desteğiyle gerçekleştirilen kursta başarılı olan 6'sı kadın 25 kursiyer, eğitimleri başarılı bir şekilde tamamlayarak, sertifika almaya hak kazandı. KUDAKA salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını alan engelli vatandaşlar, çeşitli sektörlerde kendi işini kurabilecek. Dezavantajlı vatandaşların işinin patronu olabilmesi için KOSGEB, 30 bin liraya kadar hibe, 70 bin liraya kadar da sıfır faizli kredi imkanı sağlıyor. İşini kuracak girişimciler, KOSGEB'in sağladığı bütün imkanlardan yararlanarak, işini geliştirmesi sağlanacak.

SOSYAL YÖNDEN DE GELİŞTİRECEK

Girişimci Engelliler Derneği Genel Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, yaptığı açıklamada, önemli bir kurs düzenlediklerini belirterek, söz konusu eğitimlerin engelli bireylerin kendi işini kurması açısından önemli olduğunu ifade etti. "Engelli alanında, sadece engellilere yönelik açılan ilk girişimcilik kursu. Buradaki amacımız, engelli vatandaşlarımızın da kendi işlerinin patronu olmasını sağlamaktır" diyen Kocaoğlu, engelli vatandaşların ekonomik ve sosyal alanda önemli mesafe katedeceğini söyledi. Verilen eğitim sayesinde engelli bireylerin de kendi işini kuracağını vurgulayan Kocaoğlu, "Girişimcilik eğitimi, engellilerin sadece istihdam ve iş alanında değil, sosyal yönden de gelişmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

'ENGELLİLER İÇİN OLMASI ANLAMLI'

KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen de teknik destek programlarının açılmasının, kapatılmasının sıradan bir faaliyet olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu: "Fakat engelliler için projenin hazırlanması ve desteklenmesi çok anlamlı. İşin boyutunun engellilere yönelik olması, onlarla ilgili asıl amacın işlerinin patronu olmaya yönelik olması çok önemli. Bu kursu alan, işini kuranlar olacaktır. Yapmak istenilen şey, bununla bir temel atmak, daha sonra bizim mali desteklerimizden diğer engellilerimizin de faydalanmasını sağlamak. İşlerinin patronu olduklarında hem iş hayatına girmesi hem sosyal hayatta daha başarılı adımlar atabilmesi için çok önemli."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.