Engelliler Hz. Eyyüb'ün makamında buluştu

Engelliler Hz. Eyyüb'ün makamında buluştu

Şanlıurfa'da bir grup engelli, her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği, sabır timsali Hz. Eyyüp Peygamber'in makamında buluşarak, manevi atmosferde huzur buluyor.

Hastalık ve sıkıntılara karşı sabrı konusunda örnek gösterilen peygamberlerden biri olan Hz. Eyyüp Peygamber'in hastalığında çile çektiği Şanlıurfa'daki mağara ile buranın yanındaki şifalı olduğuna inanılan su kuyusunun bulunduğu "Sabır Makamı''nı, her gün binlerce kişi ziyaret ediyor.

Kentte doğuştan veya kaza nedeniyle engelli durumuna düşen onlarca vatandaş da her gün Sabır Makamı'nda bir araya geliyor. Bölgedeki mesire alanında buluşup çektikleri sıkıntıları birbirlerine anlatan engelliler, sabredip göğüs gerdikleri sıkıntılarını paylaşarak rahatlamaya çalışıyor. 

Birlikte yemek yiyip vakit geçiren engelliler, bir taraftan da makamı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerle sohbet ediyor.

- "Dertleşiyor, sorunlarımızı konuşuyoruz"

Eyyübiye Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İmam Karadaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sabır Makamı'nın manevi bir atmosferi olduğunu ve engellilerle burada buluştuklarını anlattı. 
Hz. Eyyüp Peygamberin bu makamda çile çektiğini belirten Karadaş, "Biz de aynı zamanda çile çekiyoruz. Kimimiz kaza sonucu, kimimiz doğuştan bir şekilde bu duruma düştük. Oturup dertleşiyoruz, sorunlarımızı konuşuyoruz, eksiklerimizi tespit ediyoruz. Engelli diğer arkadaşlarımıza nasıl yardımcı olabiliriz onu görüşüyoruz. İhtiyaç sahibi olan engellilerle de yardımlaşmaya çalışıyoruz. Namazımızı kılıyoruz, bu makamın manevi havasını teneffüs ediyoruz" diye konuştu,

Karadaş, kendilerine makama gelen turistlerin de ilgi gösterdiğini söyledi.

- "Güç alıyoruz"

Engellilerden Mehmet Irmak da bu mekanda, yaşadıkları sıkıntılara sabretmeleri konusunda güç aldıklarını ifade ederek, "Kahve köşelerinde sokaklarda oturacağımıza böylesi güzel bir makamda bir araya geliyoruz" dedi.

Engelli Ramazan Demir de "Sabır Makamı"nda bir anlamda rehabilite olduklarını dile getirerek, kendi gibi engelli akranlarına, "Bütün engellilere sesleniyorum gelin bu makamda buluşalım. Burada güzel bir arkadaş ortamımız var" diye seslendi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.