Engelli vatandaşlara özel otobüs geliştirdi

Engelli vatandaşlara özel otobüs geliştirdi

Otobüs üretiminde öne çıkan Otokar, Busworld 2014’e çıkarma yapacak.

 9 modelini yenilenen haliyle fuara getirecek şirket, belediyelerden turizm şirketlerine kadar birçok alıcı grubunun dikkatini çekme peşinde.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 24-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 5. Otobüs Endüstrisi ve Yan Sanayi Uluslararası İhtisas Fuarı’nda (Busworld Turkey 2014) şehir içi toplu taşımacılık, servis ve turizm taşımacılığı, kısa mesafe taşımacılık alanlarındaki ürünlerini sergileyecek. Türkiye’nin en çok tercih edilen otobüs markalarından Otokar, 24 kişilikten 43 kişiliğe kadar geniş otobüs yelpazesi ile fuarda yer alacak. Şirket fuarda Engelsiz Sultan Maxi aracının da Türkiye tanıtımını yapacak. Engelsiz Sultan Maxi tekerlekli sandalyesi ile seyahat edecek yolcu sayısına göre farklı yerleşim seçeneklerine imkân verme ile parlamayı hedefliyor. Yeni Engelliler Yasası çerçevesinde avantajını da koruyan araç, aynı anda 7 tekerlekli sandalyeli yolcu veya akülü arabası olan engelli vatandaşı taşıyabiliyor. Model, asansörlü mekanizması ile akıllarda kalmayı hedefliyor. Bunların dışında marka en yeni otobüsü TEMPO’yu da fuara getirecek. Araç, güçlü, uzun ömürlü, EGR teknolojisi ile donatılmış ve en az Sultan serisi kadar düşük yakıt tüketimi sunan ekonomik motoru ile rakiplerinden farklılaşıyor. TEMPO,  160 beygirlik ve 450 Nm’lik yüksek torklu motoru ile rampaları da zorlanmadan tırmanıyor. Markanın 12 metrelik alçak tabanlı belediye otobüsü Kent LF, fuarda İstanbul’un halk otobüsü rengi olan turkuaz renkli modeli ile sergilenecek. Euro 5’in de üzerinde emisyon değeri sunan EEV motora sahip tasarım ödüllü Kent LF, değişik yerleşim opsiyonları ile yolcu kapasitesini artırabiliyor.

Otokar’ın fuarda yer alacak bir diğer modeli Doruk LE. 9 metrelik alçak taban girişli Doruk LE, Busworld 2012’de 3 kapılı versiyonu ile yer alacak. 7,7 metrelik küçük otobüs Sultan Maxi City ise fuarda düşük yakıt tüketimi ile dikkat çekmeyi hedefliyor. Sultan City’nin düz arka zemini engelli yolcu taşımacılığına olanak verirken, geniş kapısı hem yolcu iniş binişini hızlandırıyor hem de kolay açılır kapanır engelli rampası ile dikkat çekiyor. Markanın turizm taşımacılığında öne çıkan modeli Doruk T ise fuarda konforu ile dikkat çekme peşinde. Doruk T, büyük otobüslerin yüksek maliyetli kaldığı, küçük otobüslerin kapasite olarak yetersiz kaldığı durumlarda öne çıkmayı hedefliyor. Turizm taşımacılığında konforu, bagaj kapasitesi ile uzun ve kısa seyahatlere uygun Doruk T, yolcu başına düşük maliyetleri ve düşük işletme giderleri ile tercih ediliyor. Otokar’ın şehiriçi ve servis taşımacılığına yeni bir soluk getiren KENT U otobüsü, 76 kişiye varan yüksek yolcu kapasitesi, ayakta ve oturarak yolcu taşıma imkânı ile öne çıkıyor. 35 kişilik kapasiteli Sultan Mega, 27 kişilik Sultan S de fuarda yer alacak modeller arasında.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.