Engelli vatandaşa ucuz konut müjdesi

Engelli vatandaşa ucuz konut müjdesi

Pendik Belediyesi, engellileri konut edindirmeye yönelik ses getirecek bir çalışmaya imza atıyor.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, engelli dostu ev yapan ve ucuza satan müteahhitlere imar ve iskan ücretlerinde indirim yapılacağını açıkladı.

Son bir ayda 8 büyük yatırımı tamamlayarak arka arkaya hizmete açan Pendik Belediyesi, yeni dönem projeleriyle de çok konuşulacak.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin'in hedefleri rasında özellikle engellileri ev sahibi yapmak amacıyla hazırladığı proje dikkat çekiyor. Başkan Kenan Şahin, Pendik'te inşaat yapan firmalara daire sayısının yüzde 5'ini engellilere uygun yapma ve ucuz satma şartıyla belediyenin alacağı iskan ve ruhsat ücretlerinde yüzde 20 indirim uygulanacağını açıkladı. . Böylece Pendik'te yılda 400 adet engelli dostu konut yapımı hedefleniyor. Pendik Belediyesi, ayrıca alternatif enerji kaynaklarını kullanacak konutlar inşa edilmesi için de yine müteahhitlere indirim avantajı sunacak.

Engelliye ucuz konut satana Belediye'den indirim

Pendik Belediyesinin yenilikçi projeleri arasında yer alan engellileri konut edindirme çalışması, aynı zamanda engelli dostu evlerin üretimini teşvik etmek amacı da taşıyor. 20 bağımsız bölümden fazla olan konut projelerinde toplam daire sayısının yüzde 5'inin engelliler için özel olarak tasarlanması ve indirimli satılması şartıyla Pendik Belediyesi müteahhitlere indirim yapacak. Bu kısımların belli oranda emsal harici tutulması için gerekli çalışmayı başlatan Pendik Belediyesi, böylece yılda 400 adet engelli dostu konut yapılmasını sağlayacak.

Emlakofis

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.