Engelli memura hac ve umre kontenjanı

Engelli memura hac ve umre kontenjanı

Memur-Sen toplu sözleşmede, engelli kamu görevlilerine Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan hac farizası ve Umre için yüzde 3 kontenjan isteyecek.

Tüm memurları ilgilendiren ve bugün memur sendikaları ile Hükümet arasında başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde engellilerin de gözü kulağı görüşme masasında olacak. Memur-Sen sadece kamu çalışanları için değil, engelliler için de masada hak arayacak. 

HARCAMALARDA YÜZDE 50 İNDİRİM

Hükümet ile Memur-Sen Konfederasyonu arasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, 11 sendikasıyla masada yetkili olan Memur-Sen, engelli kamu görevlilerine, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından koordine edilenler kapsamında hac farizası ve umre için yüzde 3 kontenjan isteyecek.  

Engelliler ve refakatçilerine, hac ve umre için ödenecek harç, vergi ve benzeri tutarlar dâhil ücret toplamından da yüzde 50 indirim talep edilecek. 

850 bin üyesiyle 11 sendikasıyla yetkili olan Konfederasyon Memur-Sen, 2016 yılında; birinci altı ayda yüzde 8, ikinci altı ayda yüzde 8 olmak üzere yüzde 16 zam istiyor. Memur-Sen, 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL zam, 2015 yılı ekonomik büyüme oranının yüzde 50’si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar refah payı artışı ile enflasyon farkı talep ediyor. 

2017 YILI DA GÖRÜŞME MASASINDA

Memur-Sen, 2017 yılında da yüzde 7+7 zam istiyor. Memur-Sen Hükümet ile yapılacak görüşmelerde 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL zam ve 2017 yılında üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar refah payı artışı artı enflasyon farkı talep edecek.

Akit

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.