Engelli çocuklar okula hazırlanıyor

Engelli çocuklar okula hazırlanıyor

Sakarya'da özel bir anaokulunda, 3-6 yaş grubundaki 23 engelli çocuk okula hazırlanıyor.

Geyve Alifuatpaşa beldesinde faaliyet gösteren Özel Eğitim Anaokulu'nun Mdürü Salih Gökyokuş, zihinsel ve bedensel engelli çocuklara hizmet veren devlet bünyesindeki üç okuldan biri olduklarını söyledi.

23 öğrenciyle eğitime devam ettiklerini belirten Gökyokuş, şöyle konuştu:

"Erken çocukluk eğitimi' dediğimiz, çocukluk döneminde eğitim veren kurum olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okulumuz her düzeyde öğrencimizin eğitim alacağı şekilde hazırlandı."

Gökyokuş, şöyle devam etti:

"İşitme, zihinsel veya 'yaygın gelişimsel bozukluk' dediğimiz, otizm tanısı olan hatta bedensel noktada yetersiz öğrencilerimiz de bize kayıt yaptırabiliyor. 3 ve 6 yaş arasındaki okul öncesi dönemi kapsayan, yani 37-66 aylık dönemdeki özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin eğitimlerini sürdürüyoruz. Genel anlamda çocukların eğitimi, özellikle velilerimiz de anneler de yanlarında olduğu için aile eğitimlerine önem veriyoruz."

Önce çocuk tanınıyor

Anaokulu öğretmenlerinden Şule Erol ise öğrencileri önce engellilik durumuna göre sınıflandırdıklarını söyleyerek, şunları anlattı:
"3-6 yaş grubu çocukların yapması gereken tüm beceriler, toplumsal, zihinsel ve öz bakım becerilerinin tamamını vermeye çalışıyoruz. Kaba değerlendirme formlarımız var. Bize ilk gelen çocuğa onu uyguluyoruz. Engellin nerede, hangi aşamada olduğunu tespit ettikten sonra yapamadıklarından eğitime başlıyoruz."

Öğrenci velilerinden Bahriye İhtiyar ve Emine Çetin de şöyle konuştu:

"Daha az bilinçliydik. Şimdi ise daha bilinçliyiz. Öğretmenlerimizle bu sorunu aşmaya, en azından azaltmaya çalışıyoruz. Gerçekten zor ama güzel. Engelli annesine de 'özel anne' diyoruz. Çok çabalamamız gerekiyor. Büyük okullarda daha çok zorluk çekeceğiz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.