Engelli 16 vatandaşa akülü araç verildi

Engelli 16 vatandaşa akülü araç verildi

Erzincan Belediyesi tarafından, hayırsever bir işadamının destekleri ile il genelinde tespit edilen yürüme engelli vatandaşların kullanımı için akülü araba dağıtıldı.


Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır’ın katılımı ile gerçekleştirilen akülü araç dağıtımında, 16 engelli vatandaşa araçları teslim edildi.

Tespit edilen ailelerin evlerine giden Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır, belediye meclis üyeleri ve partililer, akülü araçları teslim etti. Engelli vatandaşlara sağlanan destekler sebebiyle Belediye Başkanı Yüksel Çakır’a teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır, araçların engelli vatandaşların hayatında kolaylık sağlayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Çakır yaptığı açıklamada; “Hayırsever bir işadamımızın Erzincanımıza daha önce yapılan çalışma neticesinde ihtiyaca binaen göndermiş olduğu 16 adet akülü engelli aracını sahipleriyle buluşturuyoruz. Engellilik insanın elinde olan ve yaşamak isteyerek yaşadığı bir hal değil. İlla doğuştan engelli olunmuyor. Hepimiz birer engelli adayız. Başımıza gelebilecek hastalıklar, meydana gelebilecek kazalar bizim de aynı hali yaşamamızla sonuçlanabilir. 2001 yılında engelliler büyük sıkıntılar yaşarken, bugün Allah’a hamd olsun bu engellerin büyük bir çoğunluğu yasal düzenlemelerle atılan adımlarla, verilen desteklerle aşılan bir noktaya geldiği için teşekkür etmek istiyorum. Bu adımlar insanların birçok zorluğunu aşabilmesine büyük katkılar sağladı. Engelli kardeşlerimize yardımcı olan bakan ailelere her tülü desteğin verilmesine dair düzenlemeler yapıldı ve ülkemizde onları temsil eden, onların haklarını savunacak bir milletvekili seçilerek görev almak suretiyle de özellikle bu konuyla alakalı olarak çok çok önemli bir adım da atılmış oldu. Bu hayra vesile olan kardeşimize teşekkür ederken, engellilerimizin yaşamlarında mutluluklar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Akülü engelli aracı alan vatandaşlar, emeği geçenlere teşekkür etti.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.