Enflasyon Rakamları Açıklandı

Enflasyon Rakamları Açıklandı

TÜİK Nisan enflasyon rakamlarını açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklama kapsamında, ulaştırılan veriler aşağıdaki gibidir. Yurtiçi üretici fiyat endeksi Nisan ayı itibariyle bir önceki aya göre yüzde 0,52 oranında artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre; yüzde 1,27 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,87 artış ve on iki aylık ortalamalara göre % 5,47 artış gösterdi.

Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimlerini analiz edecek olursak aşağıdakileri söylemek mümkün olacaktır. Madencilik ve taş ocakçılığı sektörlerinde yüzde 1,37 artış, imalat sanayi sektöründe 0,58 artış ve elektrik, gaz sektöründe 0,53 düşüş ve su sektöründe yüzde 0,13 artış olarak gerçekleşti.

En yüksek aylık artış oranıda ham petrol ve doğalgazda gerçekleşti.

Ana sanayi gruplarında en yüksek aylık artış dayanıklı tüketim mallarında gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Nisan 2016 değerlendirmeleri yukarıdaki gibidir. TÜİK tarafından yapılan bilgilendirmeye ulaşmak için buraya TIKLAYINIZ.



KPSS CAFE

Türkiye İstatistik Kurumu, yurt içi enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan bu istatistiklere kpsscafe.com.tr adresimizde erişim sağlayabilirsiniz. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklama kapsamında, ulaştırılan veriler aşağıdaki gibidir. Yurtiçi üretici fiyat endeksi Nisan ayı itibariyle bir önceki aya göre yüzde 0,52 oranında artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre; yüzde 1,27 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,87 artış ve on iki aylık ortalamalara göre % 5,47 artış gösterdi. Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimlerini analiz edecek olursak aşağıdakileri söylemek mümkün olacaktır. Madencilik ve taş ocakçılığı sektörlerinde yüzde 1,37 artış, imalat sanayi sektöründe 0,58 artış ve elektrik, gaz sektöründe 0,53 düşüş ve su sektöründe yüzde 0,13 artış olarak gerçekleşti. En yüksek aylık artış oranıda ham petrol ve doğalgazda gerçekleşti. Ana sanayi gruplarında en yüksek aylık artış dayanıklı tüketim mallarında gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Nisan 2016 değerlendirmeleri yukarıdaki gibidir. TÜİK tarafından yapılan bilgilendirmeye ulaşmak için buraya TIKLAYINIZ.

==> http://www.kpsscafe.com.tr/turkiye/enflasyon-rakamlari-aciklandi-h59077.html

KPSS CAFE | KPSS Haber Portalı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.