'Enerjisiz bir yer kalmadı'

'Enerjisiz bir yer kalmadı'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Türkiye'de iletim hatlarında enerjisiz bir yerin kalmadığını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Slovakya'daki temasları sırasında, Türkiye'deki elektrik kesintilerine ilişkin soruları yanıtladı.

İletim hatları ile enterkonnekte sisteme enerji verildiğini belirten Yıldız, "Bundan sonra bize düşen görev, hangi sebepten olduğuna dair, teknik mi, idari mi, siyasi mi, başka gerekçeyle mi, bütün yönleriyle beraber açıklığa kavuşturmaktır. Tamamen bunun üzerine yoğunlaşacağız" ifadelerini kullandı.

Kesintilerin Türkiye'nin enerji ihtiyacından kaynaklanan bir problem olmadığını vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:

"Enerji ihtiyacı ile, enerji arzı ile alakalı bir sıkıntı yok. O anda, arızanın olduğu zamanda da enerji vardı. Şu anda da var. 32 bin 33 bin megavatlar civarında şu anda pik noktası. Türkiye'nin 43 binler civarındaki pik durumda, yani en yüksek çektiği durumda bile enerji verebilecek kadar santrali var. Kurulu gücü 70 bin megavatlara geldi. Yani konuyu saptırmamak lazım."

Elektrik kesintisi ile İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde savcının rehin alınması arasında ilişki olmadığını vurgulayan Yıldız, "Özellikle adliyedeki olayla bağlantı kurmak isteyenlerin de yanlış bir yolda olduğunu söylemem lazım. Arkadaşlarımdan bilgi aldım, o konuyla uzaktan yakından bir ilgisi yok" diye konuştu.

Temaslarını yarıda keserek Türkiye'ye döneceğini belirten Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Avrupa Birliği üyesi ülkelerle senkron çalışan bir ülkeyiz. Bu manada, enerji kalitemiz açısından da bir sıkıntımız yok. Bu arıza mıdır başka bir şey midir onu inşallah bugün yapacağımız toplantılardan sonra açıklığa kavuşturmaya çalışacağız." 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.