Enerji içecekleriyle ilgili büyük tehlike

Enerji içecekleriyle ilgili büyük tehlike

Uzmanlar “Kas ve yağ yakmak için kullanılan içecekler çok masum değiller" uyarısında bulunuyor.

Enerji içeceklerinin içinde bulunan kafein, kalp ritim bozukluklarına, kalp kası rahatsızlıklarına, çarpıntılara ve yüksek tansiyona neden olabiliyor.
Uzm. Dr. Mesut Polat “Kas ve yağ yakmak için kullanılan içecekler çok masum değiller" dedi. Uzm. Dr. Mesut Polat “Gençler, sınır tanımaksızın spor yapmadan önce veya kendilerini halsiz hissettiklerinde güç ve zindelik kazanmak için bazıları da kilo verme programlarında kendilerini halsiz hissettikleri için enerji içeceklerini kullanıyorlar. Enerji içecekleri son derece riskli içeceklerdir. Sebebi de enerji içeceklerinin içerisinde bol miktarda kafein bulunmaktadır. Sürekli fazla sayıda kafein aldığımız zaman vücut buna alışmakta ve yeniden daha fazlasını istemektedir. Fazla kafeinin vücuda zararı kalp ritim bozukluklarına, kalp kası rahatsızlıklarına, çarpıntılara ve yüksek tansiyona sebep olabilmektedir” diye konuştu.
Doktor kontrolünde kullanılmalı
 
Bu tip içecekleri kullanmadan önce kişilerin mutlaka doktor kontrolüne girmesi gerektiğini vurgulayan Polat “ Altta yatan gizli kalp, kalp kası rahatsızlığı, kalp ritim bozukluğu, yüksek tansiyon veya kalp iletim kusurları var ise kişinin bu tür içeceklerden şiddetle kaçınması gerek" diyerek şöyle konuştu:
"Aynı zamanda çay, cola, kahve ve enerji içeceklerinde de kafein bulunmakta. Bu içecekler bilinçsizce kullanıldığı için zaman vücuda fazla kafein girmiş oluyor. Fazla miktarda alınan kafein vücuda böbrek üstü bezinden adrenalinle noradrenalin deşarjına sebep olmaktadır. Bu hormonlar sepatik sistem harekete geçirmek sureti ile yüksek tansiyona kalpte iletim bozukluklarına ölümlere kadar varan yani vücutta bir çeşit kafein zehirlenmesine sebep olmaktadır. Kafein zehirlenmesi sonucunda eğer gizli bir iletim sıkıntısı varsa kalbin anormal hızlanmasına kadar giden ve kalp kasının durmasına kadar varabilen ölümcül hadiseler olmaktadır. Bu bakımdan bu içecekler bilinçsizce, fütursuzca sayısı belirsiz şekilde kullanılmamalı. Mutlaka bir doktor kontrolünden geçirilmesinde fayda var."
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.