Ene Risalesini bilmeyenin kainatı okuması çok zor

Ene Risalesini bilmeyenin kainatı okuması çok zor

Problem cehalet sorunu değil. Mürekkep yalamış bir cehalet söz konusu

Risale Haber-Haber Merkezi

Doç. Dr. Furkan Aydıner, "Ene Risalesini bilmeyenin kainatı okuması çok zor" dedi.

Risale Akademi Ankara seminerleri kapsamında "Bilginin İslamileştirilmesi-Malezya Tecrübesi ve Medresetüzzehra" konulu seminerde konuşan Adydıner "bilgi"ye dikkat çekti.

Seminer notları şöyle:

"En büyük düşmanımız bilgi. Çünkü şimdi inkar felsefe, fen ve ilimden geldiği için izalesi daha zordur. Böyle diyor bediüzzaman. Risale-i Nur'da bilgiden gelen problemi halletmek üzerine bir çok eser vardır. Modern insanın sorunu bilgidir. Problem cehalet sorunu değil. Mürekkep yalamış bir cehalet söz konusu. 

"Batının Hristiyanlaştırma gibi bir derdi yok. Dertleri sekülerleştirmedir. Batının yüzde 50'si ateistim diyor. Diğer yarısının yarısı da deist. Gündemlerinde tanrı yok. Dindarlar da sekülerleşir. 5 vakit namazı kılsa da zihin sekülerleşir. İnsanlara bazı sorular sorsak verilen cevapların seküler olduğunu göreceğiz. 

"Seküler bilimin yaptığı ilahi ayetlerin hepsinin üstünü örtüp mana-i ismiye yöneltmesidir. Tevhidi bakış ise manay-ı harfin alfabesini öğretip kainatı onunla okumayı sağlamasıdır. Risale-i Nur'un da yaptığı budur. Seküler bilim insanı tam manasıyla hırsız yapıyor. Allahın nimetlerini başka ilahlara sahip kılıyor. Allah'ın nimetlerini kullanıyoruz ama sahip olarak başkası gösterildiği zaman bu hırsızlık olur. 

"Malezya'da İslami ilimleri öğreten okullar açmışlar ancak batıdan ithal edilen bilginin önüne ve arkasına ayet hadis eklemek şeklinde bir eğitim söz konusu. Sorunun farkına varmışlar ancak çözümde yine batı eğitimin etkisinde kalmışlar. "Ene"yi bilmiyorlar. Tevhidce bilim alfabesiniöğreten Ene Risalesini bilmiyorlar. Ene Risalesini bilmeyenin kainatı okuması çok zor. Hem kendini, hem Rabbini hem kainatını bilmek için Ene Risalesi bir anahtardır. 

"Medresetüzzehra'da bilgi tevhidi bir mantıkla sunulur. Risale-i Nur tamamen bunun üzerine bina edilmiştir. Risale-i Nur medresetüzzehra temel bilgilerini içeriyor. Medresetüzzehra yeni bir medeniyet inşasıdır. 

seminer1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.