Endonezya’da yanardağ alarmı devam ediyor

Endonezya’da yanardağ alarmı devam ediyor

Meydana gelen patlamalardan sonra yanardağdan çıkan kül kütlesi, 3 bin kilometre yüksekliğe kadar ulaşıyor

Endonezya'nın Sumatra adasının kuzeyinde bulunan Sinabung Yanardağı tekrar faaliyete geçti. Yanardağdan, gökyüzüne yükselen kül kütlesinin 3 kilometreye kadar ulaştığı duyuruldu.
 
Bölgede 3. derece alarm ilan eden yetkililer, yanardağ 3 kilometre yakınında bulunan yerleşim yerlerinde yaşayanlar için tehlike alarmının sürdüğünü ancak henüz tahliye gerekmediğini belirtti.
 
Yanardağda meydana gelen depremler ve küçük patlamalardan dolayı havaya yükselen kül kitlesi çevre köyleri etkisi altında aldı. En son pazar günü bir patlamanın yaşandığı Sinabung Yanardağı çevresinde Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı yetkilileri tarafından kurulan kontrol noktalarında yanardağın patlama riskleri ve değerleri 24 saat kontrol ediliyor.
 
Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı yetkilisi Armen Putra, Sinabung Yanardağı’nı 24 saat izlediklerini belirtirken, “Yanardağda henüz bir tahliye gerçekleştirmeye neden olacak bir değerler tespit etmedik. 24 saat yanardağ değerlerini ölçüyoruz. Yanardağda pazar gününden itibaren hareketlenmeler görülse de sadece kül kütlesi püskürüyor. Bölgede 3. derece alarmı devam ediyor” diye konuştu.
 
400 yıl boyunca aktif olmayan yanardağ, uzun bir aradan sonra 3 yıl önce faaliyete geçerek patlamıştı. En son patlama ise sene başında meydana gelirken, patlama sonucu 16 kişi hayatını kaybetmiş, 25 kişi de evlerinden tahliye edilmişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.