Endonezya'da on binlerce kişi Gazze için dua etti

Endonezya'da on binlerce kişi Gazze için dua etti

Endonezya'da on binlerce kişi, cuma namazından sonra Gazze’de İsrail’in saldırılarında ölen Müslümanlar için namaz kıldı

Dünyanın dördüncü en kalabalık ülkesi olan ve en yoğun Müslüman topluluğuna sahip Endonezya’da, on binlerce Müslüman bugün Gazze için dua etti.
 
Güneydoğu Asya'nın en büyük camisi, 250 bin kişi kapasiteli İstiklal Camisi’nde kılınan cuma namazından sonra, binlerce kişi Gazze’de ölenler için cenaze namazı kıldı.
 
Anadolu Ajansı’na konuşan İstiklal Camisi Baş İmamı ve Endonezya İmamlar Kurulu’nun Başkanı Profesör Ali Mustafa Yakub, Endonezyalı Müslümanların Gazze için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söylerken, “Elimizden gelen tek şey, maddi yardım ve dua etmek. İsrail bir an önce Filistinli kardeşlerimize yaptığı zulme son vermeli. Biz İstiklal Camisi’nde binlerce kişiden oluşan cemaatimizle, her gün ölen Filistinli kardeşlerimiz için cenaze namazı kılıyoruz” dedi.
 
Cuma namazı kılan Baslan isimli vatandaş ise İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıların kesinlikle doğru olmadığını söylerken, “Bu insanlığın katliamıdır. Bütün insanlar farklı dinden olsa bile kardeştir” diye konuştu.
 
Irak Şam İslam Devleti örgütüne (IŞİD) de değinen Yakub, örgüte kesinlikle karşı olduklarını belirtirken, “İŞİD kesinlikle bir terör örgütüdür. Masum insanları sebepsizce öldüren bu kişiler, Müslüman olamaz. IŞİD örgütünün yaptıkları İslam dini ile kesinlikle bağdaşmıyor. Bizde cami imamları olarak, Müslümanları IŞİD konusunda uyarıyoruz. IŞİD tarafında kandırılan kardeşlerimizi uyararak, doğru yola girmeleri için dua ediyorum” diye konuştu.
 
IŞİD örgütünü kesinlikle desteklemediğini belirten Baslan, “Nasıl olur da kadın erkek, yaşlı genç, çoluk çocuk dinlemeden katliam yapan bu örgütü destekleyebiliriz. İslam'da böyle bir şey yok. İslam barış dinidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.