Endonezya'da çocuklara uygulamalı hac eğitimi

Endonezya'da çocuklara uygulamalı hac eğitimi

Okul bahçelerine kurulan maket Kabe ile kutsal topraklarda yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösteriliyor.

CAKARTA - Dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya’da çocuklar hac ibadetini uygulamalı olarak öğreniyor. Okul bahçelerine kurulan maket Kabe ile kutsal topraklarda yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösteriliyor.
 
Endonezya'da diyanet işleri kurumu tarafından görevlendirilen yetkililer, ilkokulları dolaşarak, hac ibadetini uygulamalı olarak gösteriyor. Kutsal toprakların tamamen maketi yapılırken, çocuklar hacı kimliğinden, hac elbisesine kadar tamamen gerçeğine uygun şekilde giyiniyor.
 
Maket Kabe tavaf edilmeden önce çocuklara, ibadet sırasında yapılması gereken dualar öğretiliyor. Daha sonra salavatlar, tekbir ve telbiyelerle minyatür Kabe'nin yanına tek sıra şeklinde gelen minikler, sembolik olarak Kabe'yi tavaf ediyor. Ardından çocuklara kılınması gereken namaz öğretiliyor. Namazdan sonar ise aynı kutsal topraklardaki gibi temsili şeytan taşlama yapılıyor. Hac eğitiminin sonunda ise çocuklara ikramlarda bulunuluyor.
 
Kutsal topraklardaki hac ibadetini öğreten öğretmenler, çocuklara hac ibadetini sevdirmenin, öğretmenin çok önemli olduğunu söylüyor. Veliler ise bu durumdan çok memnun.
 
Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip Endonezya’da hac ibadetine ayrı bir önem veriliyor. Ülkede hacılara özel hastaneler, hacca gidecekler için özel hacı yurtları ve eğitim merkezleri bulunuyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.