Endonezya'da 300 bin kişilik bayram namazı

Endonezya'da 300 bin kişilik bayram namazı

Endonezya'da İstiklal Camisi'nde yaklaşık 300 bin kişi bayram namazını eda etti

Endonezya'da Müslümanlar bayram namazı için camileri doldurdu.
Güneydoğu Asya'nın en büyük ve Endonezya'nın merkez camisi İstiklal Camisi'nde yaklaşık 300 bin Endonezyalı, bayram namazı kıldı.
 
250 bin kişi kapasiteli camiyi dolduran Müslümanlar, kültürel kıyafetleriyle ailecek bayram namazını eda etti. Camiye sığmayan Müslümanlar, namazı caddelerde kılmak zorunda kaldı.
Kocası ve çocuklarıyla namaz kılan Ayşe, bayramı namazı kılmanın çok güzel bir duygu olduğunu söylerken, " İnşallah Allah oruçlarımızı ve bayram namazımızı kabul eder" dedi.
Bayram namazı için kocasına eşlik Şerife ise " Burada binlerce Müslümanla aynı ayna namaz kılmak gerçekten çok güzel. İstiklal Camisi çok büyük ve burada rahat namaz kılıyoruz. Tüm Müslüman aleminin Ramazan Bayramı kutlu olsun" diye konuştu.
 
Bir bayram namazını daha eda edebilmekten dolayı mutluğunu dile getiren Yuno, erkeklere özel yöresel kıyafetiyle namaza katılırken, "Bir ramazan ayını daha geçirdik ve bugün bayram namazı kılıyoruz. Bu camide bayram namazı kılmak daha da farklı bir duygu" ifadelerini kullandı.
Endonezya'da bayram namazını farklı kılan etkenlerden birisi, kadınların da bayram namazlarına katılması. Binlerce kadın, eşlerine eşlik ederek çocuklarıyla namaza katılıyor. Endonezyalı kadınların namaz için tasarlanmış yöresel kıyafetleri de dikkati çekiyor.
Adetlerinden taviz vermeyen Endonezyalılar, bayram namazlarında da kültürlerini takip ederek, namaz için renkli kıyafetler giymeyi tercih ediyor. Binlerce insan camide kültürel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturuyor. Bayram namazına gelen çocuklar da Endonezya kültürüne ait kıyafetler giyiyor. 
 
Ayrıca camilerde,  küçük tekerlekli sadaka kutuları saflar arasından dolaştırılarak fakirler için yardımlar toplanıyor.
 
Endonezya'da sabahlara kadar tekbir ve havai fişeklerle karşılanan ramazan ayı, arife gecesi havai fişekler ve dün gece yatsı namazından bayram namazı saatine kadar tüm cami hoparlörlerinden yükselen tekbirlerle uğurlandı.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.