Endonezya kitap fuarı: Bediüzzaman romanı ile Risale-i Nur'a geliyorlar

Endonezya kitap fuarı: Bediüzzaman romanı ile Risale-i Nur'a geliyorlar

Endonezya Nur talebelerinin "Bir Fuarın Ardından" başlıklı mektubu

Elhamdülillah her sene Jakarta'da düzenlenen Endonezya'nın en büyük kitap fuarına 20-24 Eylül tarihlerinde iştirak ettik. Yüze yakın yayınevinin iştirak ettiği bu fuara Endonezya'nın her yerinden ve çevre ülkelerden de gelip ziyaret edenler var.

Beş gün süren fuar esnasında standımızda Risale-i Nurlar üç dilde, Arapça, İngilizce ve Endonezce olarak teşhir edildi. Kartvizitler basıldı. Üzerinde vecize olan küçük broşürler ve yine vecize yazılı balonlar hazırlandı. Balonlar standımıza gelen talebelere ve çocuklara vecize ezberleme kaydıyla verildi, bir kısmı da risale satın alanlara hediye edildi.

FUAR SONRASI GÜNLÜK RİSALE PAYLAŞIMI YAPIYORUZ

Fuar süresince binlerce kişiyle muhatap olundu. Ortaokul ve lise talebelerinden standımıza gelip kitap alanlar oldu. Üniversite öğrencileri, akademisyen, öğretmen, iş insanı, hemşire vs. toplumun her kesiminden insanlarla tanışıldı. Çoğuna kartvizit verildi ve telefon numaralarını aldık. Fuar sonrası numarasını aldıklarımıza günlük risale paylaşımı yapıyoruz. Risale-i Nur dersleri olduğunu söyleyip derslere davet ettik. Hanım ziyaretçilere hanımlar medresesinde kalan bacının kartını verdik. Geçen pazar dersinde fuarda kart verdiğimiz iki kişi derse gelmiş.

OKULDAKİ TALEBELER İÇİN RİSALE HEDİYE ETTİK

Numune olarak bir kaç ziyaretçiden bahsedelim. Amru isminde bir beyefendi geldi. Kendisi bir petrol şirketinden emekli. Para biriktirmiş, eşinin sahip olduğu bir arsaya kırsal kesimde okuyamayan fakir çocuklara okul yaptırmış. Hamiyetli bir insan. Risalelerden bahsettik, çok hoşuna gitti. Bir kaç kitap satın aldı. Biz de kendisine okuldaki talebelerin okuması için küçük risalelerden 6-7 kitap hediye ettik. Kurduğu okul Kuzey Sumatra'da bir köy yerinde. Jakarta'dan uçakla 2 saat uzaklıkta.

Diğer bir misal, daha önce Darunnajah Üniversitesi'nde seminere gelen Fahmi hocayı fuara davet etmiştik. Fuara gelip bizi ziyaret etti. Talebeleri de geldiler. Risale satın aldılar. Biz de hediye verdik.

"HASTALARDAKİ MANEVİ BOŞLUĞU NASIL HALLEDERİZ"

Son olarak, bir hemşire hanım geldi. Türkiye'de okuyan bir tanıdığının tavsiyesi üzerine geldiğini söyledi. "Hastalardaki manevi boşluğu nasıl hallederiz" diye sorunca kendisine Lemalar'ı hususen Hastalar Risalesi'ni tavsiye ettik, satın aldı. Biz de kendisine Hastalar Risalesi'nin CD'sini hediye ettik.

23 BASKI YAPAN BEDİÜZZAMAN ROMANINI OKUYAN RİSALE-İ NUR'U ARIYOR

Bu manada bir çok insanla tanışıldı. Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi ve risaleler hakkında roman yazan Habiburrahman el-Shirazy hocamıza da şükranlarımızı bir borç biliyoruz. Yazdığı roman 23 baskı yaptı. Standa gelenlerden epeyce insan risaleleri bu roman vesilesiyle tanımış.

Beş günlük fuar boyunca medresemizde kalan vakıf abiler ve talebeler standa gelip vazife yaptılar. Allah onlardan razı olsun.

Cenab-ı Hak ihlasla hizmet etmeyi nasib eylesin. Risale-i Nur ulaşanlara da istifade etmeyi nasib eylesin. Âmîn.

endonezya4.jpgendonezya5.jpgendonezya2.jpgendonezya3.jpgendonezya6.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum