Endonezya, doğru İslam için üniversite kuruyor

Endonezya, doğru İslam için üniversite kuruyor

Ülkede terör örgütlerinin çalışmalarını engellemek ve Dünyadaki Müslüman gençlere doğru İslamiyet'i öğretmek adına planlanan Üniversite için geri sayım başladı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Planlaması uzun zamandır süren Endonezya Uluslarası İslam Üniversitesi artık yapılmayı bekliyor. Üniversite inşaatı yılın ortasında Depok, Batı Java'da başlayacak.

Joko Widodo, 18 Ocakta yaptığı konuşmada, Endonezya'da olduğu gibi, üniversite aracılığıyla dünyanın dört bir yanından gelen insanların "İslam" hakkında bilgi edinebileceğini söyledi. Başbakan, "Bu, yerel ihtiyaçları karşılamak değil, öncelikle uluslararası toplumun taleplerini karşılamak ve Endonezya'nın dünyadaki, özellikle İslam ülkeleri arasındaki yerini güçlendirmek için planlanıyor" dedi.

Birkaç Müslüman lider, 2016 yılında Jakarta'daki İslam İşbirliği Örgütü zirvesinde Ortadoğu'daki genç öğrencilerin İslam'ı Endonezya'da öğrenmekten yararlandığını söyledi.

Widodo, "Endonezyalılar tarafından uygulanan İslam'ın doğru yol olduğuna inanıyorlar" dedi.

Hükümet, üniversiteyi inşa etmek için Depok'da 143 hektar arazi ve 300 milyon ABD doları tahsis etti. Güney Cakarta'daki Syarif Hidayatullah İslam Devlet Üniversitesi Rektörü ve komite üyesi Komaruddin Hidayat, üniversitenin inşa edilmesi için yaklaşık bir yıl sürebileceğini umduğunu söyledi.

ucannews'in haberine göre Setara Demokrasi Enstitüsü ve Barış Ulusal Konseyi sekreteri Peder Antonius Benny Susetyo, önerilen üniversitenin hükümetin Endonezya'nın önder bir Müslüman ülke olmasını sağlamadaki kararlılığını vurguladığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.