Endonezya Devlet Başkanı sosyal medyaya karşı dini eğitim önerdi

Endonezya Devlet Başkanı sosyal medyaya karşı dini eğitim önerdi

Endonezya'da Sosyal Medya üzerinde provokasyon ve kışkırtmalar büyük sorun teşkil ediyor. Bunun çözümünü arayan devlet başkanı ise çözümü İslam Okulu'nda gördü.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, ülkede televizyonlar ve yazılı basında kontrolü sağlamış olsalar da, gençleri sosyal medya üzerindeki yalan haberler ve provokasyon konusunda eğitememekten şikayetçi. Bu durumun çözümü için de ülkedeki İslam okullarına başvurdu.

Widodo, "Televizyon programı ve kitle medyası gibi ana akım medyayı düzenleyebiliriz ancak sosyal medyayı sınırlayamıyoruz. İslami yatılı okullar sosyal medyanın kullanımı konusunda doğru eğitimi verebilir" dedi. 

Geçtiğimiz gün ülkedeki yatılı İslam okullarından biri olan Muhammediye İslam Okulu'na konuk olan Widodo, burada İslam okulları ile ilgili övgü dolu sözler söyledi. Halkı da uyaran Widodo, sosyal medya üzerindeki yalan haberlere ve algı operasyonlarına katılmamaları konusunda konuştu.

Çocukların doğru eğitimi için dini değerlere ihtiyaç duyulduğunu belirten Widodo, bu konuda ebeveynlere de büyük görev düştüğünü belirtti. Widodo'ya göre Endonezya hükümeti bu konuda İslami okullarla birlikte çalışmalı.

Antara News'in haberine göre Devlet Başkanı, Muhammediye Yatılı Okulu ziyaretinden sonra Garut bölgesinde yaşayan Müslümanlarla da bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.