En yaşlı hacı adayı kutsal topraklarda

En yaşlı hacı adayı kutsal topraklarda

Türkiye'nin en yaşlı hacı adayı 94 yaşındaki Şefika Sönmez, kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Adana kafilesiyle 11 Eylül'de Medine'ye gelen Sönmez, buradaki ziyaretlerin ardından Mekke'ye geçti.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinin yardımıyla dini vecibelerini yerine getiren ve ciddi bir sağlık sorunu bulunmayan Sönmez'in, Kabe'de tavaf esnasında herhangi bir sorun yaşamaması için akşam saatleri tercih edildi. Mekke'de görevlilerin yardımıyla umre ve sa'y yapan Şefika Nine, dini vecibelerini yerine getirip hacı olmak istiyor.
 
Mekke'deki Atlas Otel'de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sönmez, kızı Meliha'nın 7 yıl önce emekli ikramiyesiyle hac kaydını yaptırdığını söyledi.
 
"Yedi seneden beri bekledim, çıkacak çıkacak çıkacak.. Yeni çıktı çok şükür. Allah razı olsun, hocalar bizi gezdirdi, onlar olmasa ben ne gidebilir ne de görebilirdim" diyen Sönmez, Kabe-i Muazzama'yı ilk gördüğünde Allah'tan sağlık istediğini aktardı.
 
"İBADET DİRİSİ"
 
Gençlere seslenen Şefika Nine, "İhtiyarlar gelmesin, tazeler gelsin. Nereleri nereleri gördük, Allah herkese kısmet etsin, keşke erken gelsem, cin gibi her yere gider gezerdim" ifadelerini kullandı.
 
Şefika Sönmez, 7 çocuğu ve 4 torununun olduğunu belirterek, kutsal topraklara akrabalarıyla geldiğini ve ilk günlerde biraz yorulduğu için hastanede dinlendiğini de sözlerine ekledi.
 
Kafile Başkanı Mahmut Sami Türkmenoğlu ise Şefika Sönmez'in 18 günden beri kendileriyle beraber olduğuna işaret ederek, "Biz Şefika anneye hürmet etmekten şeref duyuyoruz. Normalde resmi yaşı 94 ama akrabalarının söylediği 100'ün üzerinde ama kendisi ibadet dirisi" şeklinde konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.