En uzun tünelde teknoloji farkı

En uzun tünelde teknoloji farkı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, "Normal teknolojilerle ortalama 7-8 senede bitirilebilecek Suruç Tüneli, özel bir teknik kullanılarak 1,5-2 yıl gibi çok kısa sürede bitirildi" dedi.

Karahocagil, 17 bin 185 metre uzunluğundaki tünelin dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldığını anımsattı.

Türkiye'nin ve dünyanın en önemli sulama projelerinden birini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Karahocagil, Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na saniyede 90 metreküp su akıtılacağını dile getirdi.

Projeyle yaklaşık 200 bin kişinin istihdam edilmesinin planlandığını anlatan Karahocagil, şöyle konuştu:

"İnşallah Suruçlular yakın zamanda Atatürk Barajı'ndan getirilen suyu kullanacak. Şimdi basınçlı sulama sistemleri oluşturuluyor ve böylelikle daha iyi tarım yapılacak, daha fazla ürün elde edilecek. Refah ve huzur seviyesinin daha da yükseleceğine inanıyoruz. Normal teknolojilerle ortalama 7-8 senede bitirilebilecek Suruç Tüneli, özel bir teknik kullanılarak 1,5-2 yıl gibi çok kısa sürede bitirildi."

İlk etapta 54 bin hektarlık alanın sulanacağını dile getiren Karahocagil, daha sonra ise geriye kalan yaklaşık 40 bin hektar alanın suya kavuşacağını kaydetti.

Karahocagil, çalışmalar esnasında yerli ve yabancı çok sayıda kişinin tünelde inceleme yaptığını hatırlattı.

Tünel için oluşturulan sunum merkezinde özellikle yabancı konuklara detaylı bilgi verildiğini ifade eden Karahocagil, "Başta Mısır ve Nijerya olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden kente gelen misafirlere tüneldeki çalışmaları gösterdik" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.