En uzun iftar sofrası Moro'da!

En uzun iftar sofrası Moro'da!

Bu yıl Ramazan coşkusunu 20. kez yaşayan Deniz Feneri dünyanın dört bir yanında iftar sofraları kuruyor. Filipinler Moro’da kurulan 200 metre uzunluğundaki sofrada 1000’den fazla kişi orucunu açtı.

Filipinler’in güneyindeki Mindanao Adası’nda bulunan Cotabato’da ‘Kardeş Sofralar’ projesi gereği iftar sofrası açan Dernek ülkenin Müslüman çoğunluğunu oluşturan Moro halkıyla bir araya geldi. Deniz Feneri’nin Filipinler’deki partner kuruluşu olan Al-Balagh Vakfı’yla ortaklaşa hazırlanan iftar sofrasının uzunluğu 200 metreden fazla. Vakıf yetkilileri bu uzun sofrayı ‘Filipinler tarihinde ilk’ olarak nitelendirdi.

İftar ayrıca tarihte uzun yıllar baskı ve sömürüye maruz kalmış Moro halkını bir araya getirmesi açısından da önem arz ediyor.  

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz, “Deniz Feneri Derneği esaret altındaki toprakların çaresiz insanlarına, savaş mağduru halklara, kimsesiz, biçare insanlara yurt içinde ve yurtdışında el uzatan bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimiz bu Ramazan’da da özgürlük mücadelesi veren Morolu Müslüman kardeşlerimizin yanındaydı. 200 metreden daha uzun bu sofranın bereketli olmasını temenni ediyoruz. Hayırseverlerimizin iyilikleri dünyanın bir ucundaki insanlarla uzanıyor. Biz bu iyilikleri taşımaya gönüllü bir kuruluş olarak, yardımlar devam ettikçe uzak ve mazlum coğrafyalarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.