En ücra köyler öğretmene kavuştu

En ücra köyler öğretmene kavuştu

Milli Eğitim Bakanlığı'nca şubat ayında 400 öğretmen atamasının yapıldığı Yüksekova'da, yıllar sonra en ücra köylerde dahi kadrolu öğretmenler göreve başladı.

Yüksekova ilçesinin en ücra köyleri, yapılan son atamalarla öğretmene kavuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca şubat ayında 400 öğretmen atamasının yapıldığı Yüksekova'da, yıllar sonra en ücra köylerde dahi kadrolu öğretmenler göreve başladı.

Yapılan öğretmen atamaları, veli ve öğrenciler için sevinç kaynağı oldu. Öğretmenler göreve başlamanın, öğrencilerse ilk kez kadrolu öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 21 derslikli yeni okul yaptırdığı Kısıklı köyü de şubat ayı atama döneminde, 9 kadrolu öğretmene kavuştu.

Öğretmenlerin göreve başlamasıyla okuldaki 552 öğrenci de düzenli eğitim alma şansını buldu.

"Eğitim melekleri, ön yargıları unuttu"

Öğretmenlerden Hilal Kanıcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'dan Yüksekova'ya şubat atamasıyla geldiğini söyledi.

İlçeye bazı ön yargılarla geldiğini belirten Kanıcık, "Yüksekova'ya gelirken, ister istemez bazı ön yargıları, korkuları oluyor insanın ancak buraya geldikten, ortamı gördükten, halkı, öğretmenleri tanıdıktan sonra ilçenin korkulmayacak bir yer olduğunu gördüm" dedi.

İlçeye öğretmenlerin gönül rahatlığıyla gelebileceğini ifade eden Kanıcık, okulunun çok güzel olduğunu, rahat ve mutlu şekilde görevini yerine getirdiğini ifade etti.

Kanıcık, "Büyük bir okuldayım ve öğretmen arkadaşlarım çok iyi. İlçeden memnunum. İyiyim ve iyi ki de atanmışım diyorum. Darısı inşallah atanamayan öğretmen arkadaşlarımın başına" diye konuştu.

Konya'dan Yüksekova'ya gelen Sınıf Öğretmeni Canan Kırgın ise ilçeye atama haberini duyan yakınlarının ilkin olumsuz tepki verdiğini ancak şimdi o tepkilerin haksız olduğunu anladığını kaydetti.

AA

Kırgın, ilçede yeni bir ev kurduklarını, insanların çok iyi ve gerçekten çok insancıl olduğunu vurgulayarak, "Öğretmenler buraya atanmak için 26. tercihi beklemesinler. Benim 3. tercihim burasıydı. İlçede o kadar çok güzel okular var ki. Okulumu çok seviyorum ve ekip ruhuyla çalışıyoruz. Herkese tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fen Teknoloji Öğretmeni Zeynep Yazgaç ise Kısıklı köyüne atandığı için mutlu olduğunu ve ön yargıları unuttuğunu dile getirdi.

İnsanların çok yardımsever olduğunu ve kendilerine her konuda destek olduğunu belirten Yazgaç, "Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki ben burada bambaşka bir tabloyla karşıladım. Öğretmenler buraya gelmeyerek yanlış yapıyor. Gelsinler, görsünler. Burada çok mutluyum" şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.