En sağlıklı din eğitimleri imam hatiplerde

En sağlıklı din eğitimleri imam hatiplerde

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye İmam Hatipler Vakfı'nı ziyaret etti. Türkiye'de imam hatiplerin kuruluşundan bugüne kadar olan süreçte yaşananları anlatan İşler, Türkiye'de en sağlıklı dini eğitimin alındığı yerlerin imam hatip ortaokulları ve

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 'Din Öğretiminde Kalite, Yüksek Din Öğretimi Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu çalıştaya katılmak için Konya'ya geldi. İlk olarak Türkiye İmam Hatipliler Vakfı'nı (TİMAV) ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye'de imam hatiplerin kuruluşundan bugüne kadar olan süreçte yaşananları anlattı. İmam hatiplerin 1948'den itibaren hayata geçirilmiş bir proje olduğunu kaydeden İşler, Türkiye'nin siyasi hayatında bakıldığında her darbeden sonra okların hep imam hatiplilere yöneldiğini ve 1971 muhtırası nedeni ile kendisinin de imam hatibe gidemediğini ifade etti. Bugün Türkiye'de geçmişte sorun olan pek çok hususun sorun olmaktan çıktığını belirten İşler, özellikle öğrencilerin yıllarca çektiği başörtüsü sorununun üniversitelerde çözüldüğünü söyledi. Kamuda da başörtüsünün serbest olduğunu hatırlatan İşler, 'Bizim inşallah 2023 hedefleri arasında zaten Türkiye'yi ileri demokrasiler seviyesine çıkarma gayemiz var. Adım adım bu gayeyi gerçekleştireceğiz ve Türkiye'yi bölgesinin tam demokratik, ileri demokrasiyi yakalamış ülkesi haline getireceğiz.' dedi.
 
HEP BİR TAKIM ODAKLARIN HEDEFİNDE OLDU
 
28 Şubat'tan sonra imam hatiplerin budandığını ifade eden İşler, "İmam hatipteki öğrenci sayısı 10'da 1'e, 8'de 1'e kadar düştü. 4+4+4 yasasından sonra zaten yeniden imam hatiplerde bir canlanma söz konusu oldu. İmam hatiplere olan ihtiyaç, insanın evladı, dinini doğru dürüst öğrensin, biraz Kur'an-ı Kerim eğitimi alsın, biraz İslami ilimler konusunda eğitim alsın gayesiyle yapılan bir eğitim ihtiyacıdır." diye konuştu. Türkiye'de en sağlıklı dini eğitimin alındığı yerlerin imam hatip ortaokulu ve liselerinin olduğunu aktaran İşler, "Aslında el üstünde tutulacak kurumlar olması gereken imam hatipler bir takım odakların hedefinde olan, her zaman kötü gözle bakılan, dışlanan, ötekileştirilen kurumlar oldu. Fakat bugün imam hatipli başbakan, bakan ve milletvekilleri yetişiyor." şeklinde konuştu.
 
HALK İMAM HATİPLİLERE SICAK BAKIYOR
 
TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ise uluslararası din eğitimini inceleyen önemseyen bir vakıf olduklarını ifade ederek, yapılan araştırmalar sonucunda halkın imam hatiplilere sıcak baktıklarını gözlemlediklerini söyledi. Öksüz, din eğitimi yanında kültür, edebiyat alanlarında da çocukların eğitim almasını önemsediklerini belirterek, bu kapsamda geleneksel hikaye yarışması düzenlediklerini ve yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını dile getirdi. Program, daha sonra toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.