En Pahalı Spotify Premium iOS’te!

En Pahalı Spotify Premium iOS’te!

Çevrimiçi müzik hizmeti Spotify’ın Premium üyeliği iOS’te daha pahalıya satılıyor. Peki, bu durum Spotify Premium hizmeti alanları nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar.

Spotify, sunmuş olduğu ücretsiz servisin yanında aylık ücret karşılığında Premium hizmeti de veriyor. Spotify Premium; reklamsız ve kesintisiz müzik, istediğin şarkıyı anında çalma, müzikleri indirip çevrimdışı dinleme ve 320 kpbs kalitesinde müzik deneyimi sunuyor. Aylık 9,99 TL olan Spotify Premium, iOS platformunda daha pahalıya satılıyor.

Spotify Premium iOS'te Neden Pahalı?
Spotify Premium hizmetini iOS’te satın almak isteyenler güncellenen App Store fiyatlarına göre tam 15,99 TL ödemek zorunda. Eğer bu hizmeti Web’den satın alırsanız 9,99 TL ödeyeceksiniz. Aradaki 6 TL farkı ise Apple'ın uygulama içi satın alımlardan %30 komisyon almasından kaynaklanıyor.

Araştırmalara göre Spotify’ı iOS cihazlarda kullananlar Premium hizmetini uygulama üzerinden değil, Web üzerinden satın alıyor. Spotify, bu durum için iOS’ten otomatik yenileme talimatı veren Premium kullanıcılarına; Spotify Premium hizmetini Web üzerinden satın alın aylık 3 dolar tasarruf edin içerikli bir mail gönderdi.

 

shiftdelete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.