En küçük el yazması Mushaf

En küçük el yazması Mushaf

Lübnanlı Hasan Abdurabbih, büyükannesinden miras kalan 400 yıllık 'Osmanlı Mushafı'nın dünyadaki en küçük Mushaf olduğunu söyledi.

Abdurabbih, boyu 2,4 cm, eni ise 1,9 cm olan Kur'an-ı Kerim nüshası için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuracak.

Lübnanlı Hasan Abdurabbih, dünyanın en küçük el yazması Kur'an'ının kendi elindeki olduğunu söylüyor. Abdurabbih, Guiness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuru yapacak.

BÜYÜKANNESİNDEN YADİGAR

Lübnan'da 2,4x1,9 santimetre ebatındaki Kuran-ı Kerim, Guiness'e aday. Lübnan'da dünyadaki en küçük 'Osmanlı Mushaf'ının kendisinde olduğunu iddia eden Hasan Abdurabbih, Guiness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvuru yapacağını belirtiyor. Abdurabbih, kendisine büyükannesinin yadigarı olan yaklaşık 400 yıllık Kur'an-ı Kerim nüshasının boyunun 2,4 santimetre, eninin ise 1,9 santimetre olduğunu söyledi.

OSMANLI DÖNEMİNDE YAPILMIŞ

Büyükannesinin altın süslemeli, 604 sayfalık bu küçük Kur'an-ı Kerim'e nasıl sahip olduğu konusunda bir bilgisi olmadığını söyleyen Abdurabbih, 'Akrabalarımdan öğrendiğime göre, muhtemelen Osmanlı döneminde yazılan yaklaşık 400 senelik bir nüsha' dedi. Abdurabbih, Malezya'daki dünyadaki en küçük Kur'an'ı olduğu ileri sürülen 2.7 santimetre boyundaki Kur'an'ın haberlerini görünce

rekor başvurusuna karar verdiğini söyledi

Yeni Şafak