En iyi 'bal'a çeyrek altın

En iyi 'bal'a çeyrek altın

Beykoz'da düzenlenen 6. Bal Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde, ilçede üretilen en kaliteli ballar görücüye çıktı.

 Beykoz Belediyesi tarafından arıcılara bin 300 kovanın dağıtıldığı etkinlikte, en iyi bal üreten beş arıcıya ise çeyrek altın hediye edildi.
 
Beykoz'da bal üreticileri 6.'sı düzenlenen Bal Festivali'nde bir araya geldi. Festivalde bal üreticileri, stantlar açıp, ürünlerini sergiledi. Arıcılara ürünlerinin özellikleri ve kalitelerine göre ödüller verildi. Beykoz Belediyesi ile Beykoz İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, arıcılık ve doğal bal üretiminin teşviki hedeflendi.
 
5 YILDA 15 BİN KOVAN
 
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz'da arıcılığı ciddi anlamda teşvik ettiklerini söyledi. Geçen yıl 500 kovan dağıttıklarını belirten Çelikbilek, bu yıl da bin 300 kovan dağıttıklarını kaydetti.
 
50 TONLUK REKOLTE
 
Çelikbilek, 'Hedefimiz 5 yıl içinde 15 bin kovan dağıtmak ve ilçedeki bal üretimini artırmak' dedi. İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Özdemir ise, bu yıl bal rekoltesinin 50 ton olduğunu ifade etti. Özdemir, yerel yönetimle işbirliği yapılarak, üretilen balın kalitesinin artırıldığını söyledi.
 
ÖDÜLLER DAĞITILDI
 
Festivalde en kaliteli balı üreten beş arıcıya çeyrek altın verildi. Etkiliğe katılan diğer arıcılara ise teşekkür belgesi verildi. Bal üreticilerin çocukları da düzenlenen yarışmalarla ödüller kazandı. Sekiz yaşındaki Burak Kanbur ballı yoğurt yeme yarışmasının birincisi olurken, 3 yaşındaki Ceyda Vidinligil de 'Bal Güzeli' seçildi.
 
haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.