En güçlü cevap

Muhammedi (a.s.m.) ahlaka ne kadar da muhtaç ve mecburuz bu yakıcı günlerde. O’nun diriltici nefesine ne kadar da ihtiyaç içindeyiz bu zelil zamanda, bu fetret devirde. Onsuzluk solduruyor, Onsuzluk kavuruyor, Onsuzluk savuruyor…

Mekân içre zaman, zaman içre mekân Onun getirdiği Nurla aydınlanıyor, Onun getirdiği Nurla anlamlanıyor, Onun getirdiği Nurla kıymet kazanıyor. Kimlik ve kişiliğimiz Onsuz silik ve savruk. Kör kuyular, esir pazarlar, Nemrut saldırılar, Firavun sihirler Onsuz aşılır; safi zihin, selim kalp, duru ruha erişilir mi?

Sünneti ihya etmeden beden ülkemizi imar eder, nefsi saldırılıları püskürtür, sinsi firavun bozuntularını ürkütür, deccal çarpıtmalarını aşar, süfyan ayartılarını deler geçer; zamana ve mekâna söz söyler, şehirleri Medineleştirebilir miyiz?

Çatlamış toprağın suya ihtiyacı, karanlık gecenin ışığa iştiyakı, kışın bahara aşkı gibi aşk ve ihtiyaç içinde olmamız gerektiğini fark etsek, içimizde saklı hicret ruhu harekete geçecek, cihad şarkılarıyla Bedir’i geçecek, Uhud’ a yürüyecek, Hendek’i atlayacak, Hudeybiye’de dinlenecek ve şehirleri n kalbi ve kalp şehrimizi fethedeceğiz.

Halimiz hal değil, fiillerimiz fiil değil, sözümüz söz değil; melal akşamlarda fetret solukluyoruz. Şekli sloganik hal kurtarır mı bizi? El Emin’ in ümmeti olmak sözle mi söylenir, şefkat Peygamberinin ümmeti olmak şefkatle gösterilmez mi?

Halsizliğimiz düşmanları saldırtır kılıyor, güçsüzlüğümüz iştahlarını açıyor, ittihadsızlığımız işlerini kolaylaştırıyor. Namaz kılıyoruz namazdan haberimiz var mı, haramlardan ne derece tiksinti ile kaçıyoruz, sefahat ürkütücü bir yılan olarak geliyor mu?

İktisat mühim bir sünnet iken kartlarda kayıp mıyız? Ensar Muhacir nerede gören var mı? İnfak anlayışımız ne?

İttihad-ı İslam bugün farz vazife değil mi? Mekke’ye, Medine’ye uçağa binip mi gidilir? Ceziretül Arap’a gidip hayalen Onu vazife başında ziyaret etmek nasıl bir şey?

Kitap sayfalarından hayat sahnelerine sünneti ihya ile çıkmak, Muhammedi ahlakla bezenmek ve bezemek; karikatürle katorize etmek isteyenlere en güçlü cevap olmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.