En fazla sığınmacı ağırlayan ülke Türkiye

En fazla sığınmacı ağırlayan ülke Türkiye

Birleşmiş Milletler, Suriye’den kaçarak komşu ülkelere sığınan Suriyeli sayısının 4 milyonu aştığını açıkladı. Sığınmacıların yüzde 45’ine ev sahipliği yapan Türkiye’nin en fazla sığınmacı ağırlayan ülke olduğu kaydedildi.

Birleşmiş Milletler Türkiye'ye ulaşan yeni sığınmacılar dahil komşu ülkelerdeki Suriyeli sığınmacı sayısı 4 milyon 13 bine ulaştığını bildirdi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden (BMMYK) yapılan yazılı açıklamada, Suriyeli sığınmacı sayısının 4 milyonu aşmasının, ülkedeki krizin neredeyse 5 yıldır devam eden dünyadaki en büyük sığınmacı krizi olduğu gerçeğini doğruladığı belirtildi. Suriye'de ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının da en az 7,6 milyon olduğu kaydedildi. Açıklamada, Suriye'deki çatışmaların beşinci yılında sona ereceğine yönelik sinyalin bulunmadığı ve sığınmacı sayısının artmaya devam ettiği vurgulandı. BMMYK'dan, “Suriyelilere insani yardım için bu yıl 5,5 milyar dolara ihtiyaç var, ama Haziran 2015 itibarıyla sadece yüzde 24'ü temin edildi. Bu nedenle Suriyeli sığınmacılar gıda, sağlık ve eğitim yardımında yeni kesintilerle yüzleşecek” uyarısı yapıldı.

Sığınmacıların yarısı Türkiye'de

Haziran 2015'te 24 bin Suriyeli sığınmacının Türkiye'ye giriş yaptığı, Türkiye'nin dünyanın en fazla sığınmacı ağırlayan ülkesi olduğu ve Suriyeli sığınmacıların yüzde 45'inin burada bulunduğu belirtildi.

Camiye varil bombası

Suriye ordusuna ait helikopterin, Halep kentindeki Kerm Beyk bölgesinde bulunan bir cami ile yerleşim yerine düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.

200'den fazla Amerikalı Suriye'de

ABD Federal Araştırma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, ABD'den Suriye'ye savaşmaya giden veya gitmek isteyenlerin sayısının 200'ü aştığını düşündüklerini söyledi.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.