En Çok Satılan Araba Rengi Hangisi?

En Çok Satılan Araba Rengi Hangisi?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ocak-Mart aralığında satışı gerçekleştirilen araba renkleri açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ocak-Mart aralığında satışı gerçekleştirilen araba renkleri arasında kırmızı renklere olan ilgi artış gösterirken daha koyu tonlara olan ilgi azaldı. En çok tercih edilen renk beyaz olurken, pembe renk satışı ise sadece 2 adet gerçekleşti, İşte satılan arabaların renk oranları:

Satılan Beyaz Renkli Araba Oranı %63,7

Ocak- Mart verilerine göre trafiğe kaydı yapılan araçlar içerisinde beyaz renkli arabaların oranı %63,7'yi oluştururken, %14,5'ini ise gri renk oluşturdu. Siyah renkli arabaların ise oranı %8,9'u oluştururken, kırmızı renkli araç sayısı ise 6,2'sini oluştururken pembe renkli araç sayısı ise sadece 2 adet olarak gerçekleşti.

Piyasada En Çok Rağbet Gören Renk Beyaz

Sıfır otomobil satışlarında ve ikinci el otomobil satışlarında en çok rağbet gören renk ise beyaz olarak istatistiklere geçmiş durumda. Ocak*-Mart verilerine göre trafiğe kaydı yapılan araçların yarıdan fazlasının da beyaz renkli olması, beyaz otomobillerin favori olma özelliğini muhafaza ettiğini gösterdi. Otomobil alacaklar koyu renklerden ziyade daha çok beyaz renkleri tercih etmekte.

 

Haberşefi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.