En çok kullanılan isim ve soyisimler

En çok kullanılan isim ve soyisimler

Türkiye'de en çok kullanılan isim ve soyisimler hangileri?

Türkiye'de en çok kullanılan isim ve soyisimler hangileri?Türkiye'de en çok kullanılan ad ve soyadlar burada.
 
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Nüfus İstatistikleri Daire Başkanlığı, 81 ilde ailelerin çocuklarına verdiği ilk beş ismi açıkladı.
 
İllere göre kız ve erkek çocuklarına verilen isimler arasında 'Fatma' ismi 73 ilde en çok tercih edilen kadın ismi olurken erkeklerde ise 'Mehmet' adı 65 ilde en çok kullanılan isim oldu.
 
Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir'de en fazla tercih kadın isimleri Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, ve Zeynep olurken aynı illerde erkeklerde ise Mehmet, Mustafa, Ali, Ahmet, Hüseyin ve Hasan isimleri listede yer aldı. Adıyaman'da Elif, Trabzon'da Asiye, Diyarbakır'da Remziye ve Düzce'de Havva isimleri de çok kullanılan isimler arasında yer aldı.
 
EN ÇOK 'YILMAZ' SOYADI KULLANILIYOR
İstatistiklere göre en çok kullanılan soyadları listesinde ise yirmi soyadına yer verildi. En çok kullanılan soyadları Yılmaz, Kaya, Demir, Şahin ve Çelik ilk beş sırada yer aldı. En çok kullanılan diğer soyadlar ise Yıldız, Yıldırım, Öztürk, Aydın, Özdemir, Arslan, Doğan, Kılıç, Aslan, Çetin, Kara, Koç, Kurt, Özkan ve Şimşek oldu.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.