En büyük Kur'an-ı Kerim maketi bu camide

En büyük Kur'an-ı Kerim maketi bu camide

Sakarya’da depremden sonra yeni yerleşim birimi Karaman mahallesine yaptırılan 17 Ağustos Cami, özellikleriyle dikkat çekiyor.

Deprem konutlarında oturan vatandaşların ibadetlerini rahatça yerine getirebilmeleri için yaptırılan camide, geleneksel süslemelerin dışında Kur’an-ı Kerim maketi bulunuyor.
Camide, mihrabının üstünde dünyanın en büyüğü olduğu belirtilen Fatiha ve Bakara Sûresi'nin ilk ayetlerinin yazıldığı eni 4 metre, boyu 5 metre olan Kur'an-ı Kerim maketi yer alıyor. Cami bu yönüyle büyük ilgi görüyor.
 
Özellikle Ramazan ayında hem maketi görmek hem de teravih namazı kılmak isteyenler 17 Ağustos Camii’ne  geliyor.
 
Cami, başka özellikleri ile de dikkat çekiyor. Bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabildiği camide, kablosuz internet ağına sahip bilgisayar salonu ve uydu donanımlı 400 kişilik  konferans salonu cemaate hizmet veriyor.
 
Ayrıca alış-veriş merkezleri, kafeterya da bulunan camide kadın ve erkekler için ayrı ayrı Kur’an Kursu, lokal, morg ve gasilhane yer alıyor. Özel düzenlemeler ile engelliler cami ve sosyal alanlara rahatlıkla ulaşabiliyor.
 
Yangına karşı otomatik söndürme sistemi olan camide, jeneratör bulunması sayesinde elektrik kesintilerinden etkilenilmiyor.Caminin şadırvanlarından 24 saat sıcak su akıyor, isteyen kabinlerde duş alabiliyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.