'En büyük destek Diyarbakır halkından geldi'

'En büyük destek Diyarbakır halkından geldi'

Diyarbakır Emniyet Müdürü Taşdan, " Diyarbakır halkı teröre ve sokak eylemlerine destek vermediğini çok net bir şekilde gösterdi" dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Diyarbakır Polisevi'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

PKK'lı teröristlerin yolları barikatlarla kapatıp çukurlar açarak, bombalı tuzaklar yerleştirerek vatandaşın yaşam, eğitim, sağlık ve ticaret hakkını elinden aldığına işaret eden Taşdan, bunun üzerine Silvan ve merkez Sur ilçesinde silahlı kuvvetlerin desteği ile teröristlerle yönelik geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirildiğini anımsattı. Taşdan, bu sayede Silvan ve Sur ilçelerinin terör unsurlarından temizlendiğini kaydetti.

Terörün yalnızca ülkenin değil, dünyanın sorunu olduğunu ifade eden Taşdan, Diyarbakır'ın güvenli hale geldiğini ancak tedbirlerinin en üst seviyede devam ettiğini söyledi.

Taşdan, şunları kaydetti:

"Gerek Sur ve Bağlar'daki gerekse daha sonraki operasyonlarda güvenlik güçleri olarak Diyarbakır halkının çok büyük desteğini gördük. Süreç içerisinde hem ihbarlar çok arttı hem de Diyarbakır halkı teröre ve sokak eylemlerine destek vermediğini çok net bir şekilde gösterdi. Teröre müzahir eylemlerin de sayıları en alt seviyelere inmiş vaziyette. Diyarbakır halkı, terörün en büyük mağdurlarından bir tanesidir. Terörün minimize edilmesi ve ilimizdeki olayların bitmesiyle yeniden normal bir hayata dönüldüğünü memnuniyetle görüyoruz. Buradaki en büyük destek de Diyarbakır halkından geldi."

Diyarbakır'daki asayiş olaylarında da azalma gözlemlediklerini belirten Taşdan, "Uyuşturucu yakalama oranlarımız arttı. Burada hem arkadaşlarımızın etkin çalışması var hem de Diyarbakır halkı artık sokakta görmüş olduğu her olağan dışı konuyu 155 Alo Polis hattı vasıtasıyla bizimle paylaşıyor." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.