En az ve en çok mezun alan sektörler

En az ve en çok mezun alan sektörler

Yeni mezunlar tarafından Yenibiris.com'a yapılan başvurularda en çok tercih edilen pozisyonlara bakıldığında, gişe destek yetkilisi (yarı zamanlı), çağrı merkezi müşteri temsilcisi, muhasebe elemanı, satış temsilcisi ve mağaza satış danışmanının ilk sıral

2014 LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayları belki de hayatlarının en kritik seçim heyecanı sarmış durumda. 7-17 Temmuz arasında gerçekleşecek tercih sürecinin ardından pek çok aday kariyer yolunda ilk adımlarını atmış olacak. Şimdi adayların aklındaki en önemli soru ise mezun olduktan sonra iş bulmak konusunda hangi bölümün daha avantajlı olacağı.
 
Yenibiris.com verilerine göre bu yıl deneyimsiz gençlere en çok yer veren sektörler arasında ilk sıralarda perakende, turizm, hizmet, bilişim, sağlık, tekstil, gıda, çağrı merkezi ve inşaat bulunuyor. Savunma sanayi, ziraat, prodüksiyon ve denizcilik ise yeni mezun alımlarının en az yapıldığı sektörler arasında.
 
EN ÇOK ALIM SATIŞ ALANINDA
 
Üniversiteye başlayacak gençlerin, öncelikle hangi alanlara ilgi duyduklarını keşfetmeleri gerekecek. Bunu gönüllü işler yaparak, çeşitli mesleklerden çevre oluşturarak, farklı projelerde görev alarak veya stajla deneyerek bulabilecekler.
 
Yenibiris.com verilerine göre, hemen bütün sektörlerde en çok eleman aranan iş alanının satış olduğu görülüyor. Şirketlerin gözde çalışanlarını iyi satışçılar oluşturuyor. Bilişim sektöründeki pozisyonlarda da ciddi bir açık söz konusu. 2014 yılında olduğu gibi önümüzdeki yıların da istihdam alanında en çok hareketlilik beklenen sektörü olacak. Özellikle web ve mobil yazılım bilişimde başı çekecek. Birleşme ve satın almaların devam ettiği ve kullanıcı sayısının 10 milyonu geçmesi beklenen e-ticaret sektörü de alımlarını hızla sürdürecek sektörlerin başında. Satış temsilcisi, çağrı merkezi elemanı, yazılım uzmanı, banka pozisyonlarının da önümüzdeki dönemlerde popülerliğini sürdürmesi bekleniyor.
 
DİJİTAL İŞLERİN GELECEĞİ PARLAK
 
Son yıllarda dijital pazarlamadan yazılım mühendisine, web tasarımdan arama motoru optimizasyonu uzmanına kadar çeşitli dijital işler gençlerin ilgi alanında. Bu alanda büyüyen bir pazar mevcut. Dolayısıyla önümüzdeki yıllarda tercihini bu sektörden yana kullanan gençlerin iş bulma konusunda daha rahat olacağı görülüyor.
 
Yeni mezunlar tarafından Yenibiris.com'a yapılan başvurularda en çok tercih edilen pozisyonlara bakıldığında, gişe destek yetkilisi (yarı zamanlı), çağrı merkezi müşteri temsilcisi, muhasebe elemanı, satış temsilcisi ve mağaza satış danışmanının ilk sıralarda olduğu görülüyor. 
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.