Emrullah İşler: Kur'an ve sünneti doğru düzgün anlamadığımızın göstergesi

Emrullah İşler: Kur'an ve sünneti doğru düzgün anlamadığımızın göstergesi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Hazreti Peygamber, Veda Hutbesi'nde, 'Size iki şey bırakıyorum biri Kur'an, ikincisi ise sünneti seniyyem' diyor.

Bir sorunumuz varsa, İslam dünyası olarak eksikliğimiz varsa bilin ki bu iki kaynağı doğru düzgün anlamadığımızın, yorumlayamadığımızın, yaşamadığımızın bir göstergesidir." dedi.

Bandırma'da restorasyonu tamamlanan Tekke Hacı Ali Rıza El-Bezzaz Camii ve Külliyesi yeniden ibadete açıldı. Açılışa Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler katıldı. Maneviyatı yüksek bir yerde bulunduklarını belirten İşler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepimiz bu dünyada faniyiz. Bir gün son nefesi verip öleceğiz. Hazreti Peygamber'den nakledilen hadislerden gördüğümüz gibi öldükten sonra herkesin amel defteri kapanır. 'Sadece üç grubun, insanın amel defteri kapanmaz' diyor. Bunlardan ilki; hayırlı evlat geride bırakmak. O evlat, yaşadığı, anne ve babasına dua ettiği sürece amel defteri kapanmaz. Geride ilim bırakan, talebe yetiştirenin de amel defteri kapanmaz. Üçüncüsü ise mescitler, Kur'an kursları, yollar ve köprüler gibi insanların yararlanacağı eserler geride bırakanların da amel defteri kapanmaz. Rabbim bizi böyle olanlardan eylesin."

Dünya hayatının imtihandan ibaret olduğunu vurgulayan İşler, herkesin imtihandan geçtiğini anlattı. Bir hadiste, "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır" denildiğini hatırlatan İşler, "Hazreti Peygamber, Veda Hutbesi'nde, 'Size iki şey bırakıyorum; biri Kur'an, ikincisi ise sünneti seniyyem' diyor. Biz Müslümanlar, İslam dünyası olarak bu iki kaynağımızı doğru anlarsak anlayışımızı hayata geçirirsek o zaman gerçek anlamda dünyayı imar eden nesiller oluruz. Bir sorunumuz varsa İslam dünyası olarak eksikliğimiz varsa bilin ki bu iki kaynağı doğru düzgün anlamadığımızın, yorumlayamadığımızın, yaşamadığımızın bir göstergesidir." diye konuştu.

Tekke Hacı Ali Rıza El-Bezzaz Camii'ni gezen İşler, ayrıca caminin yanındaki kabristanlığı da gezerek dua etti.

Tekke Hacı Ali Rıza El-Bezzaz Camii'nin 1870 yılında inşa edildiği, depremler ve çeşitli etkenlerle yıpranması nedeniyle yıllar içinde birkaç kez restore edildiği bildirildi. Son olarak 1 Ocak 2013'te başlatılan caminin restorasyonu kapsamında çevresindeki 6 bina satın alınarak külliyenin de yapıldığı ifade edildi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.