Emrullah İşler: Dinimizin Oku emrinden çok uzağız

Emrullah İşler: Dinimizin Oku emrinden çok uzağız

Ankara’da 33. Kitap ve Kültür Fuarını açan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, dinimizin ilk emri olan okumayı ihmal ettiğimizin altını çizdi...

Ankara’da 33. Kitap ve Kültür Fuarını açan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İslam dünyasının içerisinde bulunduğu buhranlara dikkat çekerek, “Tüm bunlar dinimizin emrettiği okumayı, düşünmeyi ne kadar ihmal ettiğimizi açıkça ortaya koymaz mı?” dedi. 
 
‘Oku’ diyen dinin mensupları bundan çok uzağız
 
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Bizler bir insanın yaşamını bütün insanlığın yaşamına bedel sayan bir hakikatin mensupları iken, öldüremeyiz. Yok edemeyiz. Oysa değişim adına yapılan tüm bu faaliyetler, değişimi engellediği gibi, bilinçli bir projeyle İslam’ı terörize etmek isteyen dinamiklerin ekmeklerine de yağ sürmektedir” dedi. Bu yıl 33. düzenlenen ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışı Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın katıldığı törenle gerçekleştirildi. Kocatepe Camii avlusunda gerçekleştirilen açılış töreninde bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı İşler, 33 yıldır kitapla mabedi buluşturan bu geleneğin çok daha gelişerek bir silsile halinde devam ettiğini söyledi.
 
Kitap okuyan toplum değiliz
 
İşler, ilk emri ‘oku’ olan bir dinin mensuplarının kitaba ve ona ait tüm değerlere sahip çıkmayı birincil görevi olması gerektiğini ifade etti. Kitapların, zihnin ve gönlün ihtiyaçlarını en kestirme yoldan karşılayan kıymetli bir hazine mahiyetinde olduğunu sözlerine ekleyen İşler, şunları söyledi: “Üzülerek belirtmeliyim ki ‘oku’ diye başlayan bir kitabın mensupları olarak bizler az okuyoruz. Sadece millet olarak bizim değil, İslâm dünyasının özellikle kitap okuma oranları ile başka dünyaların kitap okuma oranlarını mukayese ettiğimizde İslam’ın bize kazandırmak istediği hedefe doğru çok iyi yürümediğimizi ortaya çıkarmaktadır.”Bugün İslam coğrafyasının büyük buhranlardan geçtiğinin altını çizen Bakan İşler, İslam beldelerinin her bir köşesinde kan, gözyaşı ve soykırım niteliğinde menfur hadiselerin yaşandığının altını çizdi. Ölü sayıları matematiksel değerlerin ötesine geçtiğini ifade eden Bakan İşler, “Kuşkusuz tüm bu hadiseler için pek çok neden zikretmemiz mümkündür. Ancak şahsen en önemli nedenin eksik okumaya bağlı olarak az düşünmek olduğu kanaatindeyim. Oysa yüce dinimizde düşünmek bir hak veya herhangi bir ritüel değil, mecburiyettir. Mümin erkek ve kadınlara okumanın farz olduğu bir dinde düşünmek de farz sayılmaz mı? Allahuekber nidalarıyla Müslüman kardeşini katleden zihniyet hangi hakikatli düşünmenin bir ürünüdür?  Tüm bunlar dinimizin emrettiği okumayı, düşünmeyi ne kadar ihmal ettiğimizi açıkça ortaya koymaz mı?”  İşler şöyle devam etti:
 
İslam düşmanları seviniyor
 
“Gelinen aşamada İslam coğrafyasının içine düştüğü akıl tutulmasından bir an evvel kurtulması gerektiği aşikârdır. Unutulmamalı ki, aklın olmadığı yerde değişim olmaz. Bizler bir insanın yaşamını bütün insanlığın yaşamına bedel sayan bir hakikatin mensupları iken, öldüremeyiz. Yok edemeyiz. Oysa değişim adına yapılan tüm bu faaliyetler, değişimi engellediği gibi, bilinçli bir projeyle İslam’ı terörize etmek isteyen dinamiklerin ekmeklerine de yağ sürmektedir.”
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.