Emniyet kemeri takmayan sürücüler simülasyon aracına bindirildi

Emniyet kemeri takmayan sürücüler simülasyon aracına bindirildi

Çorum'da emniyet kemeri takma konusunda duyarlılığı artırmak gayesiyle tertiplenen etkinlikte, emniyet kemeri takmayan sürücüler simülasyon aracına bindirildi

DUYARLILIĞI ARTTIRMAK İÇİN

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum'da emniyet kemeri takma konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, emniyet kemeri takmayan sürücüler simülasyon aracına bindirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, hafta kapsamında Hürriyet Meydanı'nda trafik uygulaması yaptı. Emniyet kemeri takmayan sürücüleri durduran ekipler, sürücülere trafik kurallarını hatırlatarak, emniyet kemeri takmanın önemini anlattı.

Otomobilden indirilen sürücüler, emniyet kemeri takmamanın sonuçlarını göstermek amacıyla yol kenarındaki simülasyon aracına bindirildi. 360 derece dönebilen emniyet kemeri simülasyon aracına binen sürücülere, 10 kilometre hızla giden aracın takla atması sonucu yaşanabilecek tehlikeler gösterildi.

Simülasyon aracına emniyet kemeri takmadan binen sürücü ile beraberindeki arkadaşının, ters dönen ve sallanan araç içerisinde defalarca savrularak, birbirlerinin üzerine düştükleri gözlendi.

HAYAT KURTARIR

Simülasyon aracından inen Bahar Yücel, yaptığı açıklamada, emniyet kemeri takmamanın zararlarını gördüklerini belirterek, "Emniyet kemeri takmadığımız için arkadaşımızla birbirimizin üstüne düştük. Kemeri taktığımızda daha az hareket ederek daha az tehlike yaşadığımızı gördük. Emniyet kemerinin hayat kurtardığını tespit ettik" dedi.

Etkinlikte İl Emniyet Müdür Yardımcısı Adem Yüce, Trafik Şube Müdürü Tamer Yiğit, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Bakanı Yalçın Kılıç, Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin ile bazı vatandaşlar da simülasyon aracına bindi.

- Eksiği bulunmayan sürücülere kask hediye ettiler

Etkinlikte, emniyet kemerinin yanı sıra motosiklet sürücülerine yönelik  de denetim yapıldı.

Motosiklet sürücülerini durduran ekipler, evrak kontrolü yaptı. Ehliyet, ruhsat ve diğer konularda eksiği bulunmayan sürücülere kask hediye edildi. Denetimlerde kaskı bulunmayan motosiklet sürücülerini de uyaran ekipler, sürücülere bir seferliğine ceza yazmayarak kask hediye etti.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.