Emniyet kemeri ikaz susturucusu satışına 182 TL ceza

Emniyet kemeri ikaz susturucusu satışına 182 TL ceza

Malatya’da emniyet kemeri ikaz sistemi bulunan araçlarda uyarı sesini susturmak amacıyla takılan aparatların şehirde satan ve kullananlara 182 TL para cezası uygulanacak.

Eşref Akgün'ün haberi:

Malatya Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, valilik onayıyla, emniyet kemerlerine takılan susturucu aparatların satışını, kullanımı ve araçta bulundurulmasını il genelinde yasakladı. Araçlarda kemeri hatırlatan sinyal sesini susturmak için kullanılan aparatları satan ile kullanan kişilere Kabahatler Kanunu’nun ‘emre aykırı hareket’ hükmünü içeren 32. maddesi çerçevesinde idari para cezası uygulanacak.

Açıklamada, şöyle denildi: “Sürücülerin araç içerisindeki emniyet kemeri hatırlatma sistemini yanıltmak için emniyet kemeri kilit ünitesine aparat taktıkları, söz konusu aparatların takılması ve satılmasının yol kullanıcıları üzerinde emniyet kemeri kullanma alışkanlığını olumsuz yönde etkilediği, bu durumun trafik kazalarında can kaybına ve yaralanmalara yol açtığı tespit edilmiştir. Yaşanan trafik kazalarında can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla emniyet kemeri hatırlatma sistemini devre dışı bırakmak için aparat satan işyeri sahiplerine ve kullanan kişilere 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesinin (c) bendini atfen, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince öngörülen idari para cezası uygulamasına karar verilmiştir.”

Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine çerçevesinde emre aykırı hareket etme olarak değerlendirilen hallerde 182 TL idari para cezası uygulanıyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.