Emlak Vergisi Borcu nasıl öğrenilir? 2016 Emlak Vergisi sorgulama!

Emlak Vergisi Borcu nasıl öğrenilir? 2016 Emlak Vergisi sorgulama!

Emlak vergisi her yıl düzenli olarak 2 taksitle yatırılan bir vergidir. Her ödeme döneminde olduğu gibi, bu dönem de Emlak vergisi borcu nasıl öğrenilir, nasıl ödenir gibi sorular sıkça aranıyor. Emlak vergisi ile ilgili bilgiler haberimizde...

Emlak Vergisi, herhangi bir arsa, daire veya işyeri sahiplerinin yılda 2 taksit ile düzenli olarak ödemesi gereken bir vergidir. Her yıl ödenme vakitleri ise Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenir.

Genel olarak ise, Emlak Vergileri yılın Mart-Mayıs aylarında ilk taksit, Kasım-Aralık Aylarında ise ikinci taksit olarak 2 taksit ile ödenir.

Kasım Ayı yaklaştıkça Emlak Vergisi borcu sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağı daha çok merak ediliyor. İşte bilgiler.

2016 Emlak Vergisi Borcu Nereden Sorgulanır?

Emlak Vergisi, günümüzde iki ayrı yolla yapılabiliyor. Ya Gayrimenkulunuzun bağlı bulunduğu belediyeye giderek bu borcu sorgulayabilir, veya internetten e-belediye hizmetleri ile sorgulayabilirsiniz.

Emlak ile ilgili borç, vergi, tahakkuk, ödeme vb. pek çok işlem artık internetten online olarak yapılabilir.

e-Belediye sistemini kimileri aktif olarak kullanabilirken, kimileri henüz bu sistemleri kullanamıyor. Bu nedenle, belediyeden veya GİB'ten sistem hakkında sorgulama yapılması gerekiyor.

e-Belediye'lerin bir kötü yanı ise, bu sistemlerin henüz her belediye tarafından kullanılmıyor oluşu. Hangi belediyelerin bu hizmeti kullandığını sorgulamak için;

https://www.turkiye.gov.tr/belediye-listesi adresini ziyaret etmeniz yeterlidir. Bu link ile hangi belediyelerin e-belediye kullandığını, sizin belediyenizin bu hizmeti kullanıp kullanmadığını sorgulayabilirsiniz.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.