Emirdağlı çocuklar Üstada böyle dua etmişti

Emirdağlı çocuklar Üstada böyle dua etmişti

Emirdağlı Necati Müftüoğlu anlatıyor:

Ömer Özcan’ın haberi
RİSALEHABER -
 1916 Emirdağ doğumluyum. Bediüzzaman Hazretlerinin Emirdağ hayatı sırasında Adliyede Zabıt Başkâtibi, bazen de Emirdağ Savcı Vekilliği yaptım. Aynı tarihlerde Emirdağ Müftülüğünü yapan Abdulkadir Bilge’nin oğluyum. Babamın adı Emirdağ Lâhikasında “Buranın korkak müftüsü” şeklinde geçmektedir. Soyadımız sonradan Müftüoğlu oldu.

Efendi Hazretleriyle çok hatıralarım oldu.

necati-muftuoglu.jpgÇocuklar: Allah’ım Hoca Dedemi iyi et, Allah’ım Hoca Dedemi iyi et

Emirdağ’ın Adaçalı tarafında Haremi Tepesi vardır, üç beş ağaç vardır orada. Emirdağ’ına hâkim incili Mahallesi var, Adaçalı’nın eteklerinde. Orada zabıt kâtibi İzzet’le beraber konuşarak gidiyoruz.

Baktım Haremi Tepesi’nden Efendi Hazretleri yavaş yavaş iniyor. Bir de baktım, karınca gibi etrafında “Hoca dede, Hoca dede” diyen çocuklar. Cıvıl cıvıl, bir bölük çocuk… Bir büyük zat, Bediüzzaman Said Nursi diye bir şey bilmiyorlar da, etrafında cıvıldaşıyorlar boyuna. Ben bundan rahatsız oluyorum tabi.

Biz de vardık, selam verdik, elini öptük. “Çocuklara söyle, ben hastayım, bana dua etsinler, bunların duası kabul olur. Allah iyi etsin desinler” dedi. Şu tevazuya bakın, aynen böyle... Çocuklara “Yavrularım, paşalarım, Hocaefendi bana dua etsinler, iyi olayım diyor, o da size dua ediyor” dedim. Çocuklar “Allah’ım Hoca Dedemi iyi et! Allah’ım Hoca Dedemi iyi et!” diye hep bir ağızdan dua ettiler. (Ömer Özcan, Ağabeyler Anlatıyor-5)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum