Emirdağ Okulu Dersleri

Emirdağ okulu bir semboldür.
Emirdağ Bediüzzaman gibi birini ağırlamış, bağrından onun hizmetine amade Üstadları gibi çile çekmiş, Çalışkanlar ailesi ve Hamza Emek gibi çok mübarek ve nurlu insanlar çıkarmıştır. Bayrağı aynı ailelerin yeni kuşaklarının da bırakmamış olduğunu kemal-i sürurla gördük ve iftihar ettik.

Emirdağ Üstad Bediüzzaman’ın Bakanlar Kurulu Kararı ile ikamete mecbur edildiği mekândır. Üstad burada sıkı bir takip, taciz ve zulüm programına maruz bırakılır. Bu dönemde Risale-i Nurların büyük bir kısmı telif edilmiş, artık neşir işi ile uğraşılmaktadır. 

Bu neşir ve hizmetler için birçok yazışmalar yapılır, mektuplar yazılır. Anadolu adeta uzaktan eğitim veren ve mektuplarla ölçme ve değerlendirme yapan bir okul haline gelmiştir. Bu mektuplar zayi edilmez. İki bölümden oluşan dini, imani, şahsi, sosyal, siyasi, idari ve iktisadi birçok konularda çok önemli ölçüler veren kalın bir kitap haline getirilir.

Emirdağ Okulu ilk derslerini çok şükür 13.01.2013 Pazar günü saat: 13.00’te icra etti. Bu tarih üç 13’ün tevafuk ettiği bir tarih.  Aynı zamanda bu okulda devleti, halkı ve diyaneti temsil eden üç idarecinin de bulunması bu tevafuku bir başka cepheden kuvvetlendiriyor.

Çalışkanlar hanedanından Osman Sertuğ Çalışkan’ın güzel bir Kur’an tilaveti ile başlayan program Mehmet Timur Ağabeyin Emirdağ Lahikasından yaptığı anlamlı bir dersten sonra, Said Çalışkan’ın açış konuşması ile devam etti.

Said Çalışkan, burada kaldığı yıllarda Üstad Bediüzzaman’a uygulanan planların şimdi tersine işlemeye başladığına vurgu yapmıştır.

Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, “Bu millet bir gecede cahil bırakılmış. Allah bu millete ışık tutan Nur Talebelerinin önünü açsın. Onların olduğu yerde polise, hâkime, savcıya, biz idarecilere gerek bile yok.” diyerek memleketimizin yıllardan beri çektiği asayiş sıkıntılarına çözüm önerisi olacak çok önemli bir noktaya temas etmiştir.

Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca ise, "Emirdağ Okulu siyasi veya maddi çıkarlar için değil, hakikatleri dünyaya duyurmak için kuruluyor. Bu okula dünyanın her yerinde ihtiyaç var. Emirdağ'dan dünyaya açılacak olan bu okula Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum" temennisinde bulunmuştur.

Emirdağ İlçesi Müftüsü Cahit Eroğlu da programın sonunda güzel bir dua yaparak Emirdağ Okulunu taçlandırmıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.