Emekliye zam müjdesi

Emekliye zam müjdesi

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ekstra zam müjdesi geldi.

Başbakan Yardımcısı Yılmaz açıkladı: Bin ile bin 100 lira arasındaki maaşlar bin 100'e tamamlanacak, bin 100'ün üstündekiler de yıllık bin 200 liralık ek seyyanen artıştan yararlanacak

Milyonlarca emekliye zam müjdesi Emeklilere iyi haber... Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşına ekstra 100 lira seyyanen zam hazırlığı başladı. Seçimden sonra yapılacak düzenleme ile bin ile bin 100 lira arasındaki maaşlar bin 100'e tamamlanacak, bin 100 liranın üstündekilere de yıllık bin 200 liralık seyyanen artış verilecek. Müjdeyi Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı. 

İKİNCİ ARTIŞ GELECEK 

Seçimlerden önce SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik bir düzenleme yaptıklarını belirten Yılmaz, bu düzenlemeye göre Temmuz'da bin liranın altındaki maaşlara seyyanen yılda bin 200 liraya denk gelen ilave artış yaptıklarına dikkati çekti. Yılmaz, bin ile bin 100 lira arasındaki emekli maaşlarını bin 100 liraya tamamladıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bin 100'ün üstü de normal artıştan istifade etmişti. Şimdi yeni yaklaşımımızla bin ile bin 100 lira arasındaki emekli maaşlarını bin 100'e tamamlama, bin 100'ün üstündekileri de yıllık bin 200 liralık ek seyyanen artıştan istifade ettirmek istiyoruz. Bununla ilgili düzenleme gerekiyor. Meclisimiz açıldıktan sonra bu düzenlemeler yapılıp gereği ortaya konacaktır. Bunun elbette getireceği bir yük var. Hazırlayacağımız bütçe içinde hesabı kitabı yapılacak bir yük. Emeklimize hak ettiği refahı, imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak sağlama gayretimizi devam ettireceğiz."

MEMUR EMEKLİSİ DE ALDI

"Bütün emeklilere bir zam yapılıyor mu, bunun hayata geçişi seçimlerden sonra mı olacak" sorusuna ilişkin, "Evet, seçimlerden sonra" yanıtını veren Yılmaz, Meclis çalışmaya başladıktan sonra muhtemelen ilk yapacakları işlerden biri olacağını söyledi. Yılmaz, bu çalışmaya ilişkin vaatlerin AK Parti seçim beyannamesinin ekonomi bölümünde yer alacağını bildirdi. Hükümet, bu ay da memur emeklilerinin maaşına ortalama 100 lira seyyanen zam yapmıştı.

BİR AÇIKLAMA DA CANİKLİ'DEN

Emekli zammıyla ilgili bir açıklama da eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'den geldi. Seçim öncesinde emekli maaşlarında düzenleme yapılacağını söyleyen Canikli, "Hangi formatta yapılacağı konusu henüz net değil ama şu kesin, ceplerine hissedecekleri şekilde, cüzdanlarına ilave bir kaynak aktarımı söz konusu olacak" dedi.


Takvim

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.